Τελευταία Νέα
Οικονομία

Νέα «απειλή» από το οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ - Τσακαλώτος: Θα επανεξετάσουμε όλες τις συμβάσεις των ιδιωτικοποιήσεων

tags :
Νέα «απειλή»  από το οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ - Τσακαλώτος: Θα επανεξετάσουμε όλες τις συμβάσεις των ιδιωτικοποιήσεων
Είμαστε στο τέλος μια μεγάλης περιόδου όπου έγιναν πάρα πολλές ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα
Την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επανεξετάσει όλες τις συμβάσεις εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, αναφερόμενος στις ιδιωτικοποιήσεις στους τομείς της ενέργειας και του νερού.
«Από τη μια μεριά υπάρχει ένα ολόκληρο Ευρωπαϊκό κίνημα και τάση να τα ξανακοιτάξουμε αυτά. Έχουμε πολλές δυσλειτουργίες. Ένας ολόκληρος κόσμος τα ξανακοιτά και λέει ότι δεν ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση. Χάσαμε πολλά αναπτυξιακά εργαλεία, μέσα στα οποία είναι και η ΔΕΗ. Όλα αυτά, εμείς έχουμε πει ότι θα επανεξετάσουμε όλες τις συμβάσεις με αναπτυξιακή προτεραιότητα», ανέφερε σε δηλώσεις του στο Real Fm ο κ.Τσακαλώτος.
«Όταν δεν έχεις αναπτυξιακά εργαλεία, το μόνο εργαλείο που σου μένει είναι η ευελιξία του μισθού. Το μόνο που σου μένει είναι να γίνεις πιο ανταγωνιστικός με μείωση των μισθών», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος υπογράμμισε ότι «είμαστε στο τέλος μιας μεγάλης περιόδου όπου έγιναν πάρα πολλές ιδιωτικοποιήσεις και στην Ελλάδα».
«Έχουμε φτάσει ο ιδιωτικός τομέας να έχει τα πάντα και έχουμε χάσει την δυνατότητα να έχουμε πολλά συστήματα να δουλεύουν. Η δυνατότητα να έχουμε ένα πλουραλιστικό σχήμα. Αυτό που λείπει είναι η μονοκαλλιέργεια του ιδιωτικού τομέα», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
«Πρέπει να αλλάξει κατεύθυνση η οικονομία. Αυτή η οικονομία, η πρόβλεψη μου, ως οικονομολόγος, είναι ότι θα έχουμε στασιμότητα για πολλά χρόνια. Γι αυτό μιλάμε για καινούρια αναπτυξιακά εργαλεία. Προφανώς υπάρχει χρηματοοικονομικός περιορισμός. Χρειάζεται όμως να έχεις και μια κατεύθυνση, να ξέρεις που θες να πας» τόνισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης