Τελευταία Νέα
Οικονομία

Συνεχίζεται η κριτική των Γερμανών ευρωσκεπτικιστών προς την Ελλάδα - «Παραμύθι προπαγάνδας η έξοδος στις αγορές»

Συνεχίζεται η κριτική των Γερμανών ευρωσκεπτικιστών προς την Ελλάδα - «Παραμύθι προπαγάνδας η έξοδος στις αγορές»
Τι υποστηρίζει ο Γερμανός ευρωβουλευτής Bernd Lucke
Το επίτευγμα της εξόδου της Ελλάδας στις αγορές ομολόγων αποδομεί ο επικεφαλής των Γερμανών ευρωσκεπτικιστών και ευρωβουλευτής του κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία», Bernd Lucke.
Ειδικότερα, ο B. Lucke έκανε λόγο για «καθαρό παραμύθι προπαγάνδας» και περιέγραψε την έκδοση των ελληνικών ομολόγων ως «χωριό Ποτέμκιν». «Γνωρίζουμε ότι είναι ένα καθαρό παραμύθι προπαγάνδας το ότι η Ελλάδα μπορεί και πάλι να χρηματοδοτηθεί από τις αγορές. Διότι η Ελλάδα μόλις έλαβε μια ακόμη δόση από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα διάσωσης. Αυτό σημαίνει ότι αυτό που συνέβη εκεί μπορεί να το πει κανείς με δυο λόγια: "Ελλάδα, πήγαινε τώρα σε παρακαλώ στις χρηματαγορές και τοποθέτησε τρία δισεκατομμύρια σε κρατικά ομόλογα". Αυτό που φτιάχτηκε είναι ένα "χωριό Ποτέμκιν"» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
Άλλωστε, διέτεινε πως το ρίσκο για τα ελληνικά ομόλογα δεν αναλήφθηκε από την ελληνική κυβέρνηση αλλά αντίθετα, από την ΕΚΤ.
 «Όταν κανείς παίρνει επιτόκιο 4% ή 5% χωρίς ρίσκο, επειδή το ρίσκο το έχει αναλάβει η ΕΚΤ, δεν είναι θαύμα το γεγονός ότι αυτά τα κρατικά ομόλογα μπόρεσαν να πωληθούν πολιτικά» υποστήριξε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης