Τελευταία Νέα
Οικονομία

Bloomberg: Έκδοση 7ετούς ομολόγου σχεδιάζει η Κύπρος - Στόχος η άντληση 500 εκ. ευρώ - Έως το Σεπτέμβριο η έξοδος στις αγορές

Bloomberg: Έκδοση 7ετούς ομολόγου σχεδιάζει η Κύπρος - Στόχος η άντληση 500 εκ. ευρώ - Έως το Σεπτέμβριο η έξοδος στις αγορές
Θα πρόκειται για τη δεύτερη έξοδο στις αγορές μετά την προσφυγή στη διεθνή βοήθεια
Την έκδοση 7ετούς κρατικού ομολόγου εξετάζει η Κύπρος, προκειμένου να αξιοποιήσει περαιτέρω τις ευοίωνες συνθήκες στις αγορές ομολόγων της ευρωπαϊκής περιφέρειας.
Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, η Λευκωσία εξετάζει το ενδεχόμενο έκδοσης 7ετούς ομολόγου. Ως χρονικό ορίζοντα, το δημοσίευμα θέτει τον προσεχή Σεπτέμβριο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυπριακή κυβέρνηση προσδοκά στην άντληση 500 εκ. ευρώ.
Σημειώνεται πως η Κύπρος στις 18 Ιουνίου επέστρεψε - για πρώτη φορά μετά την προσφυγή της στο διεθνή μηχανισμό στήριξης - στις αγορές ομολόγων, αντλώντας 750 εκ. ευρώ από την έκδοση 5ετούς ομολόγου. Το επιτόκιο είχε διαμορφωθεί στο 4,85%.

Tι μετέδιδε νωρίτερα, το bankingnews.gr
Την έκδοση ισλαμικού ομολόγου εξετάζει η Κύπρος, σε μια προσπάθεια προσέλκυσης ισλαμικών επενδυτικών ταμείων, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κυπριακού Συνδέσμου Επενδυτικών Ταμείων (CIFA), Άγγελο Γρηγοριάδη.
Σύμφωνα με τον κ. Γρηγοριάδη, η πρόταση έχει κατατεθεί στον Πρόεδρο Ν. Αναστασιάδη, ώστε να μελετήσει η κυβέρνηση το ενδεχόμενο έκδοσης ισλαμικού ομολόγου (σιουκούκ), στο πρότυπο της Βρετανίας, η οποία έγινε η πρώτη δυτική χώρα που προέβη σε δανεισμό, εκδίδοντας 5ετές ισλαμικό ομόλογο ύψους 200 εκατ. ευρώ.
Το ισλαμικό ομόλογο αναμένεται να είναι ύψους 100 εκατ. ευρώ και θα απευθύνεται σε ισλαμικά επενδυτικά ταμεία, τα περιουσιακά στοιχεία των οποίων ανέρχονται σε 2 τρισ. δολ..
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι τα σιουκούκ ονομάζονται στα αραβικά χρηματοοικονομικοί τίτλοι και ο όρος χρησιμοποιείται συχνά για την περιγραφή ομολόγων.
Δεδομένου ότι οι τίτλοι σταθερής απόδοσης και οι τοκοφόρες ομολογίες δεν επιτρέπονται στο Ισλάμ τα αξιόγραφα σιουκούκ δομούνται, ώστε να είναι σύμφωνα με τον ισλαμικό νόμο και τις επενδυτικές του αρχές, οι οποίες απαγορεύουν την επιβολή ή την είσπραξη τόκων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης