Τελευταία Νέα
Οικονομία

Tραπεζικές πηγές στο Reuters: Ισχυρή η ζήτηση για το 3ετές ελληνικό ομόλογο - Θα είναι επιτυχής

Tραπεζικές πηγές στο Reuters: Ισχυρή η ζήτηση για το 3ετές ελληνικό ομόλογο - Θα είναι επιτυχής
Η τιμολόγηση του 3ετούς ελληνικού ομολόγου θα πρέπει να αναμένεται αύριο Πέμπτη
Τις συνθήκες στις αγορές δοκιμάζει εκ νέου η Ελλάδα, μέσω της νέας έκδοσης 3ετούς ομολόγου.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Αθήνα βολιδοσκοπεί τις συνθήκες στις αγορές, προκειμένου να παγιώσει την επιστροφή της σε αυτές και να σηματοδοτήσει την έξοδό της από την κρίση, που κόντεψε να της στερήσει την παραμονή της στο ευρώ, πριν από δύο χρόνια.
Η τιμολόγηση του 3ετούς ελληνικού ομολόγου θα πρέπει να αναμένεται αύριο Πέμπτη, δηλώνει στο Reuters παράγοντας της αγοράς.
Η σημερινή έκδοση του 3ετούς ομολόγου ακολουθεί την πρώτη απόπειρα της Ελλάδας για έξοδο στις αγορές, στις 10 Απριλίου, οπότε και προχώρησε στην έκδοση 5ετούς ομολόγου για την άντληση 3 δισ. ευρώ.
Όπως αποκαλύπτουν στο Reuters, αξιωματούχοι της ελληνικής κυβέρνησης, στόχος της σημερινής έκδοσης ομολόγου είναι η διαμόρφωση της καμπύλης αποδόσεων και όχι η προσπάθεια αναχρηματοδότησης.
"Στόχος μας είναι μια απόδοση κοντά στο 3,5% για το 3ετές ομόλογο, παρά την αναταραχή που προκάλεσαν στην περιφέρεια οι ανησυχίες για την κατάσταση της πορτογαλικής τράπεζας Espirito Santo", δηλώνει στο πρακτορείο κορυφαία πηγή της ελληνικής κυβέρνησης.
"Μέσω της έκδοσης στοχεύουμε στη διαμόρφωση της καμπύλης αποδόσεων, όχι στην κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών", προσθέτει η ίδια πηγή.
Την ίδια ώρα, τραπεζικές πηγές δηλώνουν στο Reuters πως η ζήτηση για το ελληνικό ομόλογο θα είναι ισχυρή. "Θα είναι μια επιτυχία η έκδοση", σημειώνουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης