Τελευταία Νέα
Οικονομία

Βαρουφάκης (καθηγητής) – Η πτώχευση που επήλθε στην Ελλάδα στα τέλη του 2009, θα παραμείνει για τα επόμενα 30 χρόνια – Αδύνατο να υπάρξει λύση-πακέτο

Βαρουφάκης (καθηγητής) – Η πτώχευση που επήλθε στην Ελλάδα στα τέλη του 2009, θα παραμείνει για τα επόμενα 30 χρόνια – Αδύνατο να υπάρξει λύση-πακέτο
Η ελληνική κυβέρνηση, όποια και αν είναι, δεν έχει την απαιτούμενη ελευθερία για να αντιμετωπίσει αυτό το πολυεπίπεδο πρόβλημα


Την άποψη πως η πτώχευση που επήλθε στην Ελλάδα στα τέλη του 2009 λόγω της οικονομικής κρίσης, θα παραμείνει για τα επόμενα 30 χρόνια εξέφρασε ο καθηγητής Οικονομικής Θεωρίας, Γ. Βαρουφάκης.
Σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ο κ.Βαρουφάκης υπογράμμισε πως «η πτώχευση που επήλθε στα τέλη του 2009, έτσι όπως πηγαίνουμε, με τις πολιτικές που ακούω να εκπονούνται, αυτή η πτώχευση θα παραμείνει για τα επόμενα 10, 20, 30 χρόνια»
«Είναι αδύνατον να υπάρξει μία λύση - πακέτο για το ελληνικό πρόβλημα, αν δεν υπάρξει ταυτόχρονα λύση για το ιταλικό, το ισπανικό και το ιρλανδικό πρόβλημα», τόνισε ο κ. Βαρουφάκης, επισημαίνοντας πως «είμαστε μέρος μίας νομισματικής ένωσης, όπου όλα είναι συγκοινωνούντα δοχεία».
Εντύπωση όμως προκάλεσε και η τοποθέτηση του για τις δυνατότητες που έχει η ελληνική κυβέρνηση να διαχειριστεί την οικονομική κρίση και να βρει μια λύση στο σημερινό αδιέξοδο.
«Αυτή τη στιγμή, η ελληνική κυβέρνηση, όποια κι αν είναι, δεν έχει τους βαθμούς ελευθερίας που χρειάζεται, για να αντιμετωπίσει αυτό το πολυ-επίπεδο πρόβλημα, το οποίο δημιουργήθηκε από το 2009-2010» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Βαρουφάκης.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης