Τελευταία Νέα
Οικονομία

Reuters: Ο αποπληθωρισμός στην Ευρωζώνη απειλεί την παγκόσμια οικονομία - Ισχνή η ανάπτυξη σε ορίζοντα 2ετίας

Reuters: Ο αποπληθωρισμός στην Ευρωζώνη απειλεί την παγκόσμια οικονομία - Ισχνή η ανάπτυξη σε ορίζοντα 2ετίας
Υπάρχουν ενδείξεις στασιμότητας - αν όχι επιβράδυνσης - της οικονομίας στην Ευρωζώνη
Ο αποπληθωρισμός συνιστά σημαντική απειλή για την Ευρωζώνη, ενώ η ανάπτυξη της οικονομίας μετά βίας σταθεροποιείται.
Τα ανωτέρω αποκαλύπτει νέα δημοσκόπηση του πρακτορείου Reuters, για τις προοπτικές της ευρωπαϊκής οικονομίας.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, υπάρχει μικρή πιθανότητα σημαντικής ανάκαμψης της ευρωπαϊκής οικονομίας εντός των επόμενων δύο ετών, λόγω του χαμηλού πληθωρισμού και της υψηλής ανεργίας.
Η προοπτική εμφάνισης αποπληθωρισμού στην Ευρωζώνη συνιστά έναν από τους μεγαλύτερους κινδύνους για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.
Τροχοπέδη όμως στην ανάκαμψη της Ευρωζώνης μπορεί να αποτελέσει και η διαρκής ισχυροποίηση του ευρώ στην αγορά συναλλάγματος.
Σύμφωνα με τους συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση, η ανάπτυξη της Ευρωζώνης αναμένεται πέριξ του 1% για το 2014 και κοντά στο 1,5% για τα επόμενα έτη, 2015 και 2016.
Στη δημοσκόπηση του πρακτορείου Reuters - που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα - συμμετείχαν περισσότεροι από 70 οικονομολόγοι.
"Υπάρχουν ενδείξεις στασιμότητας - αν όχι επιβράδυνσης - της οικονομίας στην Ευρωζώνη", δηλώνει η Jessica Hinds, οικονομολόγος της Capital Economics.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη δεν θα ξεπεράσει το 0,7% φέτος και δεν φτάσει το στόχο της ΕΚΤ για 2% πριν το 2017. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης