Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κούρκουλας: Η κυβέρνηση θα επιδιώξει αποζημίωση των αγροτών από τα κοινοτικά ταμεία - Δεν είναι βέβαιο πως αρκούν τα 400 εκατ. της Κομισιόν

Κούρκουλας: Η κυβέρνηση θα επιδιώξει αποζημίωση των αγροτών από τα κοινοτικά ταμεία - Δεν είναι βέβαιο πως αρκούν τα 400 εκατ. της Κομισιόν
Ξεκίνησε ήδη η καταγραφή των ζημιών, καθώς η κυβέρνηση κινήθηκε με ταχύτητα...
«Η κυβέρνηση θα επιδιώξει την αποζημίωση των αγροτών από τα κοινοτικά ταμεία» δεσμεύθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας, καθώς η κυβέρνηση βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού λόγω των επιπτώσεων του ρωσικού εμπάργκο στην οικονομία.
«Θα επιδιώξουμε την αποζημίωση των αγροτών από τα κοινοτικά ταμεία», τόνισε, μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ο υφυπουργός Εξωτερικών, αναφέροντας πάντως ότι τελικά η ζημιά για την ελληνική παραγωγή πιθανόν να είναι χαμηλότερη των 100 εκατ. ευρώ καθώς το 50% της παραγωγής είχε ήδη εξαχθεί.  Όπως διευκρίνισε, «υπάρχει δυνατότητα και για εθνική βοήθεια, αλλά εμείς θα επιδιώξουμε την κοινοτική».
Ο υφυπουργός πάντως εξέφρασε αμφιβολίες κατά πόσον τα 400 εκατ. ευρώ του κοινοτικού ταμείου κρίσης είναι ικανά για να αποζημιώσουν όλους τους Ευρωπαίους παραγωγούς.
Ο κ. Κούρκουλας σημείωσε ότι ξεκίνησε ήδη η καταγραφή των ζημιών, καθώς η κυβέρνηση κινήθηκε με ταχύτητα, ενώ κατηγόρησε την αντιπολίτευση για «δημοκοπικές αντιμετωπίσεις και νευρικότητα» στο θέμα του εμπάργκο, ζητώντας υπευθυνότητα.
Για την Τουρκία ανέφερε ότι «δεν είναι δυνατό υποψήφιες χώρες της ΕΕ να εκμεταλλεύονται τον εμπορικό πόλεμο ΕΕ - Ρωσίας, και να μην ακολουθούν την πολιτική της ΕΕ και του ΝΑΤΟ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης