Τελευταία Νέα
Οικονομία

Spiegel: Συγκρατημένη αισιοδοξία για την ελληνική οικονομία - Σύμμαχος ο τουρισμός, απειλή το ρωσικό εμπάργκο

Spiegel: Συγκρατημένη αισιοδοξία για την ελληνική οικονομία - Σύμμαχος ο τουρισμός, απειλή το ρωσικό εμπάργκο
Η ελληνική κυβέρνηση αντλεί ελπίδα από τη νέα τουριστική άνθηση και την αυξανόμενη εσωτερική ζήτηση
Συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας διαπιστώνει το γερμανικό περιοδικό Spiegel, αποτιμώντας τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για το ελληνικό ΑΕΠ του δευτέρου τριμήνου που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη.
Όπως επισημαίνει η Deutsche Welle, το Spiegel σχολιάζει χαρακτηριστικά πως τα τελευταία οικονομικά στοιχεία, που δείχνουν ελαφρά ύφεση (-0,2%) σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, επιτρέπουν «συγκρατημένη αισιοδοξία» για την Ελλάδα.
«Η ελληνική κυβέρνηση αντλεί ελπίδα από τη νέα τουριστική άνθηση και την αυξανόμενη εσωτερική ζήτηση», σημειώνει το περιοδικό.
Αντίθετα, υποστηρίζει πως «ανησυχία προκαλεί το ρωσικό εμπάργκο για τα ευρωπαϊκά αγροτικά προϊόντα. Η Ρωσία είναι ένας από τους σημαντικότερους εμπορικούς εταίρους των Ελλήνων. Σε περίπτωση που οξυνθούν οι εντάσεις μεταξύ Μόσχας και ΕΕ, η ελληνική οικονομία απειλείται με νέα κατάρρευση...».
Το δημοσίευμα εστιάζει στο σύνολο του ευρωπαϊκού Νότου και σημειώνει: «Στις χώρες της κρίσης, όπως η Ελλάδα, η Ισπανία και η Πορτογαλία, η οικονομία σημειώνει πάλι ελαφρά ανάκαμψη χάρη στα επώδυνα προγράμματα λιτότητας και μεταρρυθμίσεων. Ωστόσο ο κίνδυνος της υποτροπής παραμένει μεγάλος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης