Τελευταία Νέα
Οικονομία

Προειδοποιεί τη Γαλλία η Moody’s - Credit negative εάν δεν πετύχει το στόχο μείωσης των ελλειμμάτων το 2014

tags :
Προειδοποιεί τη Γαλλία η Moody’s - Credit negative εάν δεν πετύχει το στόχο μείωσης των ελλειμμάτων το 2014
Οι συνεχείς αναθεωρήσεις της Γαλλίας απεικονίζουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρωζώνη
Καμπανάκι για τη γαλλική αλλά και για την ευρωπαϊκή οικονομία κρούει ο οίκος αξιολόγησης Moody’s, ο οποίος προειδοποιεί για credit negative τόσο τη Γαλλία όσο και την Ευρώπη, εάν το Παρίσι δεν καταφέρει να επιτύχει τους στόχους του για τη μείωση του ελλείμματος το 2014.
Σύμφωνα με τη Moody’s, το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γαλλίας και οι διαρκείς αναθεωρήσεις των στόχων «απεικονίζουν τις συνεχιζόμενες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρωζώνη».
«Οι δυσκαμψίες στις αγορές προϊόντων και οι δαπανηρές κανονιστικές απαιτήσεις για τις επιχειρήσεις πιέζουν προς τα κάτω τις προοπτικές ανάπτυξης της Γαλλίας»
Στις αρχές του μήνα η Moody’s είχε διατυπώσει την εκτίμηση ότι η Γαλλία είναι πιθανό να χάσει για άλλη μια φορά το στόχο που έχει θέσει για τη μείωση του ελλείμματος της εξαιτίας της αδύναμης ανάπτυξης της οικονομίας της.
Ο οίκος αξιολόγησης εκτιμούσε ότι υπάρχουν σημαντικοί κίνδυνοι στην εφαρμογή του σχεδίου της γαλλικής κυβέρνησης να μειώσει τις δημόσιες δαπάνες κατά 50 δις ευρώ την επόμενη τριετία καθώς πολλά από τα μέτρα που θα οδηγήσουν σε αυτές τις μειώσεις δεν έχουν ακόμα προσδιοριστεί.
Προς επίρρωση της επιχειρηματολογίας της η Moody’s επικαλούνταν και τις πολιτικές προκλήσεις με τις οποίες είναι αντιμέτωπος ο πρόεδρος της Γαλλίας, Francois Hollande δεδομένου ότι το 40% των Γάλλων Σοσιαλιστών απείχαν την περασμένη άνοιξη από την ψηφοφορία του σχετικού σχεδίου για τη μείωση των δημόσιων δαπανών.
Σημειώνεται πως η Γαλλία έχει δεσμευτεί να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα της στο 3,8% το 2014 και στο 3% το 2015 από 4,3% που ήταν το 2013.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης