Τελευταία Νέα
Οικονομία

Φουντώνει η συζήτηση για τρίτο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας - Ψηλά στην ατζέντα του Eurogroup της 12ης Σεπτεμβρίου το ενδεχόμενο νέας βοήθειας

Φουντώνει η συζήτηση για τρίτο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας - Ψηλά στην ατζέντα του Eurogroup της 12ης Σεπτεμβρίου το ενδεχόμενο νέας βοήθειας
Δεν αποκλείει τρίτο πρόγραμμα για την Αθήνα η Deutsche Welle
Στην κορυφή της ατζέντας της συνεδρίασης του Eurogroup της Παρασκευής 12 Σεπτεμβρίου βρίσκεται η Ελλάδα, την ώρα που φουντώνει για τα καλά η συζήτηση για ένα νέο, τρίτο πακέτο διάσωσης προς την Αθήνα.
"Το ενδεχόμενο παροχής νέας βοήθειας προς την Ελλάδα θα εξετάσει το Eurogroup της 12ης Σεπτεμβρίου", τόνισε μόλις χθες κορυφαίος αξιωματούχος της Ευρωζώνης, μιλώντας σε δημοσιογράφους, όπως μεταδίδει το Bloomberg.
Ο αξιωματούχος υπογράμμισε την πρόοδο που έχει καταγράψει το ελληνικό πρόγραμμα.
Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, προς το παρόν δεν υπάρχει ένδειξη από την ελληνική κυβέρνηση για αίτημα που να αφορά σε νέα βοήθεια.
Όπως τόνισε, τα επόμενα βήματα θα εξαρτηθούν από την επόμενη αξιολόγηση της τρόικας, ενώ δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα συμβεί μετά το τέλος του ελληνικού προγράμματος.
Όσον αφορά τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας, ο αξιωματούχος εκτιμά ότι δεν θα είναι μεγάλες.
Η συνεδρίαση της Παρασκευής, αποτελεί την τελευταία διαπραγμάτευση πριν την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα.
Για το ενδεχόμενο ενός νέου, τρίτου πακέτου στήριξης της Ελλάδας και τη συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους, κάνει λόγο σε δημοσίευμά της και η Deutsche Welle.
Η ολοκλήρωση της επόμενης αξιολόγησης της τρόικας, που θα ξεκινήσει στο τέλος Σεπτεμβρίου και το σχέδιο του προϋπολογισμού της Ελλάδας για το 2015, θα αποτελέσουν τη βάση των συζητήσεων στο Εurogroup για την ελάφρυνση του δημόσιου χρέους, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο της Ευρωζώνης, όπως μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο.
Όπως τονίζεται, στις Βρυξέλλες προτρέπουν την ελληνική κυβέρνηση να προβεί γρήγορα σε διαπραγματεύσεις με την τρόικα στο πλαίσιο της αξιολόγησης, ώστε αυτές να ολοκληρωθούν εντός του Οκτωβρίου και να ξεκινήσουν οι διεξοδικές συζητήσεις σε πολιτικό επίπεδο για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους.
Παράλληλα με την εξέταση της βιωσιμότητας του χρέους, το Εurogroup θα εξετάσει και το ενδεχόμενο νέας στήριξης της Ελλάδας μετά τη λήξη του παρόντος προγράμματος, εφόσον υποβληθεί ανάλογο αίτημα από την κυβέρνηση.
Στην περίπτωση που δεν υπάρξει νέο πρόγραμμα τότε η Ελλάδα θα πρέπει να βγει στις αγορές για δανεισμό, υπογράμμισε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι η συγκυρία είναι πολύ καλή λόγω της αποκλιμάκωσης των επιτοκίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης