Τελευταία Νέα
Οικονομία

Aυστηρό τελεσίγραφο από το Eurogroup στην Κύπρο - Δεν εκταμιεύεται η δόση, αν δεν εφαρμοστεί η νομοθεσία για τις εκποιήσεις

Aυστηρό τελεσίγραφο από το Eurogroup στην Κύπρο - Δεν εκταμιεύεται η δόση, αν δεν εφαρμοστεί η νομοθεσία για τις εκποιήσεις
Το Eurogroup καλεί τις κυπριακές αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους...
Το Eurogroup ενημερώθηκε από τη τρόικα για τα βασικότερα συμπεράσματα της πέμπτης αξιολόγησης του κυπριακού προγράμματος, όπως τονίζεται στο επίσημο ανακοινωθέν των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης για την κυπριακή οικονομία.
Όπως επισημαίνει το Eurogroup, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης χαιρετίζουν τη σημαντική πρόοδο των κυπριακών αρχών σε ό,τι αφορά την υλοποίηση του κυπριακού προγράμματος.
Ωστόσο το Eurogroup διαμηνύει πως παραμένει μια εκκρεμότητα στην τρέχουσα αξιολόγηση του κυπριακού προγράμματος και είναι εκείνη που αφορά στο νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις.
Το Eurogroup καλεί τις κυπριακές αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προχωρήσουν στην υλοποίηση των μνημονιακών υποχρεώσεων που έχουν αναλάβει.
Το Eurogroup ζητά την εφαρμογή της νομοθεσίας το συντομότερο δυνατόν και εντός του χρονοδιαγράμματος που προβλέπει το κυπριακό Μνημόνιο.
Μόλις αυτό γίνει, τότε το Eurogroup δεσμεύεται πως θα δρομολογήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς τη Λευκωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης