Τελευταία Νέα
Οικονομία

Γεωργιάδης (ΥΠΟΙΚ Κύπρου): Αίτημα στο Eurogroup να παραμείνει ανοιχτό το ζήτημα της δόσης, ώστε να κερδίσει χρόνο για αποφάσεις η Κύπρος

Γεωργιάδης (ΥΠΟΙΚ Κύπρου): Αίτημα στο Eurogroup να παραμείνει ανοιχτό το ζήτημα της δόσης, ώστε να κερδίσει χρόνο για αποφάσεις η Κύπρος
Aυστηρό ήταν το τελεσίγραφο του Eurogroup προς την Κύπρο...
Αίτημα να παραμείνει ανοικτό το ζήτημα της συνέχισης της χρηματοδότησης της Κύπρου, προκειμένου να δοθεί χρόνος και περιθώριο για τη λήψη οριστικών αποφάσεων, κατέθεσε στο Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Χ. Γεωργιάδης.
Υπενθυμίζεται πως μετά την εμπλοκή με το νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις, πάγωσαν οι δανειστές το ενδεχόμενο εκταμίευσης της επόμενης δόσης προς τη Λευκωσία.
«Η προσπάθεια για τη μεταρρύθμιση και εξυγίανση της οικονομίας μας θα συνεχιστεί. Αυτό ήταν το βασικό μήνυμα που μετέφερα στο Eurogroup και αυτή ακριβώς είναι η μεγάλη συλλογική μας ευθύνη στο εσωτερικό», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, σχολιάζοντας τα τεκταινόμενα στο Eurogroup της Παρασκευής, που πραγματοποιήθηκε στο Μιλάνο.
Ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών ανέφερε επίσης ότι «έχουμε διανύσει μεγάλη απόσταση, έχουμε τα πρώτα χειροπιαστά αποτελέσματα και δεν θα πρέπει να υπονομεύσουμε τις προοπτικές που έχουν αρχίσει να διαμορφώνονται».
Έχω ζητήσει από το Eurogroup, εξήγησε, «να κρατηθεί ανοικτό το ζήτημα της συνέχισης της χρηματοδότησης της Κύπρου για να δοθεί χρόνος και περιθώριο για τη λήψη οριστικών αποφάσεων με ψυχραιμία και ορθολογισμό».

Aυστηρό τελεσίγραφο από το Eurogroup στην Κύπρο - Δεν εκταμιεύεται η δόση, αν δεν εφαρμοστεί η νομοθεσία για τις εκποιήσεις
Το Eurogroup ενημερώθηκε από τη τρόικα για τα βασικότερα συμπεράσματα της πέμπτης αξιολόγησης του κυπριακού προγράμματος, όπως τονίζεται στο επίσημο ανακοινωθέν των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης για την κυπριακή οικονομία.
Όπως επισημαίνει το Eurogroup, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης χαιρετίζουν τη σημαντική πρόοδο των κυπριακών αρχών σε ό,τι αφορά την υλοποίηση του κυπριακού προγράμματος.
Ωστόσο το Eurogroup διαμηνύει πως παραμένει μια εκκρεμότητα στην τρέχουσα αξιολόγηση του κυπριακού προγράμματος και είναι εκείνη που αφορά στο νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις.
Το Eurogroup καλεί τις κυπριακές αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προχωρήσουν στην υλοποίηση των μνημονιακών υποχρεώσεων που έχουν αναλάβει.
Το Eurogroup ζητά την εφαρμογή της νομοθεσίας το συντομότερο δυνατόν και εντός του χρονοδιαγράμματος που προβλέπει το κυπριακό Μνημόνιο.
Μόλις αυτό γίνει, τότε το Eurogroup δεσμεύεται πως θα δρομολογήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς τη Λευκωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης