Τελευταία Νέα
old

Χαρατσής (Beta Sec): Διανύουμε περίοδο αναμονής των αποτελεσμάτων των ασκήσεων αντοχής στις ελληνικές τράπεζες από την ΕΚΤ

Χαρατσής (Beta Sec): Διανύουμε περίοδο αναμονής των αποτελεσμάτων των ασκήσεων αντοχής στις ελληνικές τράπεζες από την ΕΚΤ
Θα έχουμε κάποια σαφή εικόνα της τάσης στο ΧΑ όταν ολοκληρωθούν οι ανακεφαλαιοποιήσεις
Διανύουμε μια περίοδο αναμονής των αποτελεσμάτων των ασκήσεων αντοχής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δηλώνει ο εκτελεστικός διευθυντής της Beta Χρηματιστηριακή, Ευάγγελος Χαρατσής μιλώντας στο Bloomberg.
"Ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών είναι περισσότερο τραπεζοκεντρικός, επομένως δεν θα έχουμε κάποια σαφή εικόνα της τάσης μέχρι να ολοκληρωθούν οι ανακεφαλαιοποιήσεις", πρόσθεσε ο κ. Χαρατσής.
Σύμφωνα με το Bloomberg το βασικό σημείο - κλειδί για τον κλάδο είναι τα περίπου 75 δισ. ευρώ προβληματικών δανείων, με τους επενδυτές να φοβούνται ότι πιθανότατα οι τράπεζες να χρειαστούν νέα κεφάλαια για τρίτη φορά μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια.
Μάλιστα, η ελληνική κεφαλαιαγορά έχει διορθώσει σημαντικά το τελευταίο εξάμηνο, εξαιτίας των ανησυχιών για τα αποτελέσματα των ασκήσεων αντοχής των ελληνικών τραπεζών, καθώς και την πολιτική αβεβαιότητα η οποία αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις που διενεργούνται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης