Τελευταία Νέα
Οικονομία

Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας: Mόνο με μεταρρυθμίσεις, η Ελλάδα θα ανακτήσει την αξιοπιστία της - Ανοίγει ο δρόμος για τη λύση στο χρέος

Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας: Mόνο με μεταρρυθμίσεις, η Ελλάδα θα ανακτήσει την αξιοπιστία της - Ανοίγει ο δρόμος για τη λύση στο χρέος
Η επιστροφή στην ανάπτυξη θα αυξήσει τον παρονομαστή οδηγώντας σε ταχύτερη μείωση του λόγου χρέους προς ΑΕΠ
Την κρισιμότητα που έχει για την επόμενη μέρα της Ελλάδας και της ελληνικής οικονομίας η απρόσκοπτη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων εξέφρασε ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας.
"Η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις", διεμήνυσε ο Κ. Κόλλιας, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε συνέδριο του περιοδικού Forbes, στο Βουκουρέστι, όπου συμμετείχαν οικονομικοί παράγοντες από χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Μάλιστα, ο κ. Κόλλιας ανέλυσε δύο λόγους για τους οποίους η μεταρρυθμιστική προσπάθεια δεν πρέπει να σταματήσει:
- Πρώτον, επειδή η ελληνική κυβέρνηση πρέπει καθημερινά και έμπρακτα να αποδεικνύει ότι θα συνεχίσει να εφαρμόζει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για την οικονομία, ώστε να ανακτήσει με αυτό τον τρόπο την αξιοπιστία της στο 100%.
Με αυτό τον τρόπο, θα υλοποιηθεί η απόφαση του Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012 για τον νέο γύρο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, μέσω της μείωσης των επιτοκίων και την παράταση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων.
- Δεύτερον, επειδή η επιστροφή σε ένα βιώσιμο μονοπάτι ανάπτυξης θα αυξήσει τον παρονομαστή, οδηγώντας σε ταχύτερη μείωση του λόγου χρέους προς ΑΕΠ.
Ο κ. Κόλλιας παραδέχθηκε πως τα αυστηρά μέτρα λιτότητας που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα την οδήγησαν στον φαύλο κύκλο της ύφεσης.
Ταυτόχρονα, χαρακτήρισε απίστευτο το φορολογικό βάρος που έχουν πληρώσει και θα πληρώσουν οι πολίτες...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης