Τελευταία Νέα
Οικονομία

Παρέμβαση ΣΕΒ - Ζήτημα επιβίωσης για το επιχειρείν η επιτάχυνση των δικαστικών διαδικασιών - Οι καθυστερήσεις διώχνουν κεφάλαια και επενδυτές

Παρέμβαση ΣΕΒ - Ζήτημα επιβίωσης για το επιχειρείν η επιτάχυνση των δικαστικών διαδικασιών - Οι καθυστερήσεις διώχνουν κεφάλαια και επενδυτές
Οι θεσμικές μεταρρυθμίσεις αποτελούν προϋπόθεση για την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της χώρας
Στο μεταίχμιο εξόδου της Ελλάδας από την επώδυνη ύφεση, η ανάγκη για την ουσιαστική μεταρρύθμιση του κράτους και ευρύτερα της δημόσιας διακυβέρνησης είναι προϋπόθεση βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης, διεμήνυσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας, μιλώντας κατά την παρουσίαση της έκθεσης του ΣΕΒ για την επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης.
Ο πρόεδρος του ΣΕΒ ανέφερε ότι η Δικαιοσύνη αποτελεί βασικό πυλώνα του συστήματος δημόσιας διακυβέρνησης και υπογράμμισε ότι για τις επιχειρήσεις, η ταχύτητα επίλυσης των διοικητικών διαφορών και διεκπεραίωσης όλων των δικαστικών διαδικασιών που τις αφορούν (φορολογία, συμβάσεις, διαδικασίες αναγκαστικής απαλλοτρίωσης, πτώχευσης, εξυγίανσης) αποτελεί παράγοντα επιβίωσης.
Στη συνέχεια ο κ. Φέσσας υπογράμμισε ότι οι υπέρμετρες καθυστερήσεις τις επιβαρύνουν με δυσανάλογο διοικητικό κόστος και κόστος κεφαλαίου, καθυστερούν ή ματαιώνουν επιχειρηματικές πρωτοβουλίες και αποθαρρύνουν την προσέλκυση κεφαλαίων και επενδύσεων από το εξωτερικό.  
Ταυτόχρονα ανέδειξε τις κύριες κατευθύνσεις και τη βασική φιλοσοφία της έκθεσης για περιορισμό των υποθέσεων που εισάγονται στα δικαστήρια, την αναβάθμιση της διοικητικής τους ικανότητας και την καλύτερη διαλειτουργία δημόσιας διοίκησης και δικαστηρίων.
Ο κ. Φέσσας διατύπωσε εμφατικά την πρόθεση του ΣΕΒ να στηρίζει τις θεσμικές μεταρρυθμίσεις, πάντα σε συνεργατικό πνεύμα, ως προϋπόθεση για την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης