Τελευταία Νέα
Οικονομία

Bloomberg: Το προσχέδιο του προϋπολογισμού δεν πείθει τους δανειστές της Ελλάδας - Δεν επιθυμούν πρόωρη έξοδο από τα μνημόνια

Bloomberg: Το προσχέδιο του προϋπολογισμού δεν πείθει τους δανειστές της Ελλάδας - Δεν επιθυμούν πρόωρη έξοδο από τα μνημόνια
Οι δανειστές επιμένουν πως η Ελλάδα πρέπει να διατηρήσει την πρόσβασή της στα κεφάλαια των πακέτων διάσωσης...
Το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2015 δεν φαίνεται να πείθει τους δανειστές της Ελλάδας πως η χώρα είναι ικανή για πρόωρη απεμπλοκή από τα μνημόνια, υποστηρίζει σε νέο δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg, με αφορμή την κατάθεση, σήμερα στη Βουλή, του προσχεδίου του προϋπολογισμού.
Όπως επισημαίνει το Bloomberg, οι δανειστές της Ελλάδας επιμένουν πως η χώρα πρέπει να διατηρήσει την πρόσβασή της στα κεφάλαια των πακέτων διάσωσης, την επόμενη χρονιά 2015, ακόμη κι αν η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει να παρουσιάσει έναν σχεδόν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες.
"Η βελτίωση της δημοσιονομικής κατάστασης της Ελλάδας δεν πείθει τους Ευρωπαίους εταίρους της χώρας πως τα σχέδια του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά για έξοδο από τα μνημόνια στα τέλη του τρέχοντος έτους, 2014, μπορούν να γίνουν εφικτά", σχολιάζει το πρακτορείο.
Όπως προσθέτει στη συνέχεια, η Ελλάδα κατόρθωσε να επιστρέψει τον περασμένο Απρίλιο στις αγορές, για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια.
Υπό το πρίσμα αυτό, ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς δεν σταματά, το τελευταίο διάστημα, να επαναλαμβάνει πως η Ελλάδα είναι σε θέση να καλύψει από τις αγορές τις χρηματοδοτικές της ανάγκες, αμέσως μετά τη λήξη του ευρωπαϊκού προγράμματος στήριξης, τον Δεκέμβριο του 2014.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης