Τελευταία Νέα
Οικονομία

Με «χορηγό» τον πρώην υπουργό Κωστή Χατζηδάκη ανέβηκε έως 10 λεπτά η τιμή του ψωμιού – Το «ζύγι» έφερε άνοδο της τιμής

Με «χορηγό» τον πρώην υπουργό Κωστή Χατζηδάκη ανέβηκε έως 10 λεπτά η τιμή του ψωμιού – Το «ζύγι» έφερε άνοδο της τιμής
Μια φρατζόλα ψωμιού 364 γραμμαρίων κοστίζει 52 λεπτά του ευρώ ενώ πριν την εφαρμογή του μέτρου το κόστος ήταν στα 49 λεπτά του ευρώ
Αυξήσεις έως 10 λεπτά στο ψωμί έφερε τελικά η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ με τη «χορηγία» του πρώην υπουργού Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη.
Η αγορά αναδεικνύεται νικήτρια έναντι των υπουργών και των τεχνοκρατών που κάνουν ασκήσεις επί χάρτου.
Οι αρτοποιοί όλης της χώρας εφαρμόζουν από προχθές αυτό που αποφάσισε το υπουργείο Ανάπτυξης και το αποτέλεσμα όμως ήταν η αύξηση του ψωμιού !
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος κ. Μιχάλης Μούσιος επιβεβαίωσε στο www.bankingnews.gr τις αυξήσεις στο ψωμί οι οποίες προήλθαν από το ζύγισμα. Πρόσθεσε ότι εμείς εφαρμόζουμε το νόμο διότι σε  άλλη περίπτωση ο αρτοποιός κινδυνεύει με πρόστιμο που μπορεί να φθάνει μέχρι τα 5.000 ευρώ.

Η αύξηση της τιμής του ψωμιού

Ο υπάλληλός του φούρνου της γειτονιάς πριν δώσει το ψωμί το ζυγίζει για να υπολογίσει την αξία του.
Μια φρατζόλα ψωμιού 364 γραμμαρίων κοστίζει 52 λεπτά του ευρώ ενώ πριν την εφαρμογή του μέτρου το κόστος ήταν στα 49 λεπτά του ευρώ.
Όταν το κιλό το ψωμί έχει 2,89 ευρώ και η φρατζόλα ζυγίζει 406 γραμμάρια το κόστος ανέρχεται σε 1,17 ευρώ.
Με κόστος 2,29 ευρώ το κιλό ,η φρατζόλα με βάρος 360 γραμμαρίων η τιμή πώλησης διαμορφώνεται σε 0,84 λεπτά του ευρώ.
Πριν εφαρμοστεί το ζύγισμα του ψωμιού ήταν φθηνότερο έως 10 λεπτά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα περιθώρια κέρδους για όλα τα προϊόντα έχουν καταργηθεί με νόμο το 2011.

Νίκος Θεοδωρόπουλος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης