Τελευταία Νέα
Οικονομία

Χατζηδάκης: Το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ρευστότητας και θα ενισχύσει το επιχειρείν

Χατζηδάκης: Το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ρευστότητας και θα ενισχύσει το επιχειρείν
Οφείλουμε να υπερβούμε τα εθνικά στερεότυπα, το στείρο δογματισμό και την έλλειψη πολιτικής βούλησης
"Το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ρευστότητας και θα ενισχύσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ)", σημείωσε ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης.
Μιλώντας στη φθινοπωρινή εκδήλωση της γερμανικής αναπτυξιακής τράπεζας KFW, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι η ύφεση και η ανεργία απειλούν την κοινωνική συνοχή σε πολλά κράτη-μέλη και τη σταθερότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ ταυτόχρονα πυροδοτούν τον λαϊκισμό.
«Οφείλουμε να υπερβούμε τα εθνικά στερεότυπα, το στείρο δογματισμό και την έλλειψη πολιτικής βούλησης», σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης και συμπλήρωσε: Οι χώρες του Νότου πρέπει να συνεχίσουν την εφαρμογή των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, ενώαπό την άλλη πλευρά, οι χώρες του Βορρά πρέπει να εκφράσουν την αλληλεγγύη και την εμπιστοσύνη τους στις προοπτικές του Νότου.
Σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι αν και εφαρμόζουμε όλες τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, μας λείπει ένα βασικό στοιχείο για να έχουμε ραγδαία ανάπτυξη: η ρευστότητα.
«Σε αυτό το πλαίσιο, είχαμε την ευκαιρία να εξετάσουμε το θέμα της ρευστότητας με τους Γερμανούς εταίρους μας και αναλάβαμε από κοινού συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, όπως το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο, που θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ρευστότητας και θα ενισχύσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις» επισήμανε ο κ. Χατζηδάκης.
Ο πρώην υπουργός ολοκλήρωσε την ομιλία του τονίζοντας ότι η συνεργασία μεταξύ Βορρά και Νότου πρέπει να ενταθεί «όχι μόνο για οικονομικούς λόγους, αλλά επίσης διότι έτσι θα δοθεί έμφαση στην έννοια της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και στην έννοια της πολιτικής ενοποίησης της Ευρώπης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης