Τελευταία Νέα
Οικονομία

Timmermans (υπ. αντιπρόεδρος Κομισιόν): Οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα ήταν απαραίτητες... κι ας είχαν κοινωνικές επιπτώσεις

Timmermans (υπ. αντιπρόεδρος Κομισιόν): Οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα ήταν απαραίτητες... κι ας είχαν κοινωνικές επιπτώσεις
Τα συμφωνηθέντα μεταξύ Ελλάδας και τρόικας είχαν θετικό αποτέλεσμα στην κατάσταση της ελληνικής οικονομίας
"Οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα ήταν απαραίτητες... κι ας είχαν τρομερές κοινωνικές επιπτώσεις", δηλώνει ο προτεινόμενος για πρώτος αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Frans Timmermans.
"Τα συμφωνηθέντα μεταξύ της Ελλάδας και της τρόικας είχαν θετικό αποτέλεσμα στην κατάσταση της ελληνικής οικονομίας» επισήμανε, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Χρυσόγονου κατά τη διάρκεια της ακρόασής του από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Ο Timmermans τόνισε ωστόσο ότι "απαιτείται όλα τα μελλοντικά μέτρα που θα ληφθούν από την ΕΕ στο πλαίσιο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων να περιλαμβάνουν ενδελεχή ανάλυση των κοινωνικών τους συνεπειών".
Σε άλλη ερώτηση της ευρωβουλευτού Μπάρμπαρα Σπινέλι (Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά) τόνισε ότι "Σχετικά με την Ελλάδα, είμαι πεπεισμένος ότι οι κοινωνικές συνέπειες των μέτρων είναι τρομερές. Η χώρα υποφέρει, το γνωρίζουμε και το βλέπουμε. Γνωρίζουμε ότι άνθρωποι χάνουν τη δουλειά τους, έχουν πρόβλημα επιβίωσης και χωρίς τη βοήθεια της οικογένειας, η επιβίωσή τους δεν θα ήταν εφικτή. Υπάρχει λοιπόν μια σχετική συζήτηση, βλέπουμε τις κοινωνικές επιπτώσεις αυτών των μεταρρυθμίσεων. Όμως, οι μεταρρυθμίσεις αυτές ήταν απαραίτητες. Οι μεταρρυθμίσεις δεν έγιναν από την Ελλάδα και την τρόικα επειδή ήθελαν να βλάψουν τον πληθυσμό της χώρας, αλλά γιατί η Ελλάδα βρισκόταν σε μια πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση. Οι μεταρρυθμίσεις αυτές είναι απαραίτητες και βλέπουμε και κάποια θετικά πλέον αποτελέσματα".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης