Τελευταία Νέα
Οικονομία

Gaspar (ΔΝΤ): Η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά από τους στόχους του προγράμματος - Υψηλό το δημόσιο χρέος

Gaspar (ΔΝΤ): Η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά από τους στόχους του προγράμματος - Υψηλό το δημόσιο χρέος
Η Ελλάδα έχει μείνει πίσω στον νευραλγικό τομέα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων
Υπερβολικά υψηλό παραμένει το ελληνικό χρέος, παραδέχεται ο Vitor Gaspar, διευθυντικό στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
"To ελληνικό χρέος παραμένει αρκετά υψηλό, όμως ευτυχώς το peak το έχουμε αφήσει πίσω μας", διεμήνυσε ο Gaspar, κατά την παρουσίαση της νέας έκθεσης του Ταμείου, υπό τον τίτλο "Fiscal Monitor".
To κορυφαίο στέλεχος του ΔΝΤ αναγνώρισε πως το μέγεθος της δημοσιονομικής προσαρμογής που έχει καταφέρει η Ελλάδα κρίνεται εντυπωσιακό και αξιοσημείωτο.
H Eλλάδα όχι μόνο κατόρθωσε να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα, αλλά προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, κατάφερε να παράξει πρωτογενές πλεόνασμα, σημείωσε.
Κατά τον Gaspar, αξίζει να ειπωθεί πως η δημοσιονομική προσαρμογή της Ελλάδας δεν προχωρά βάσει του προγράμματος. Η Ελλάδα είναι πιο σωστό να ειπωθεί ότι βρίσκεται πιο μπροστά από το πρόγραμμά της.
Ωστόσο, ο αξιωματούχος του ΔΝΤ σπεύδει να παρατηρήσει πως η Ελλάδα έχει μείνει πίσω στον νευραλγικό τομέα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, ενώ εκφράζει έντονες ανησυχίες για τα δυσθεώρητα επίπεδα ανεργίας που συνεχίζουν να μαστίζουν την ελληνική οικονομία.
"H Eλλάδα έχει κάνει ξεκάθαρη πρόοδο στην κατεύθυνση αντιμετώπισης των δημοσιονομικών της ανισορροπιών, επιστροφής στην ανάπτυξη, μερικής πρόσβασης στις αγορές, ωστόσο υπάρχουν πολλά να γίνουν ακόμη", επιμένει ο Vitor Gaspar.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης