Τελευταία Νέα
Οικονομία

Πληρώνουν 46.600 ευρώ το μήνα στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων για το πενταώροφο της οδού Ερμού - Μετά το νοικιάζουν!

Πληρώνουν 46.600 ευρώ το μήνα στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων για το πενταώροφο της οδού Ερμού - Μετά το νοικιάζουν!
Αυξημένο τίμημα τουλάχιστον 44% προσφέρουν οι ενδιαφερόμενοι
Τρεις προσφορές κατατέθηκαν για το πενταώροφο ακίνητο της οδού Ερμού και Βουλής 20 συνολικής επιφάνειας 3.348,59 τ.μ. Μία ήταν η προσφορά για το επταώροφο υπόγειο συνολικής επιφάνειας7.453,12 τετραγωνικών μέτρων στην οδό Σταδίου 41.
Η διοίκηση του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων πρέπει να είναι ικανοποιημένη από την εξέλιξη του διαγωνισμού καθώς κατατέθηκαν προσφορές τουλάχιστον για τα δύο ακίνητά της.
Συνολικά η προκήρυξη περιελάμβανε 11 προς μίσθωση εκ των οποίων για τα 9 δεν καταβλήθηκε καμία προσφορά διότι οι απαιτήσεις του Ταμείου θεωρήθηκαν εκτός αγοράς και εκτός πραγματικότητας.
Ανάμεσα σε αυτά ήταν ένα ακίνητο συνολικού εμβαδού 15,6 τ.μ. και η απαίτηση ήταν για μηνιαίο μίσθωμα 50 ευρώ.
Η διοίκηση του Ταμείου όπως και κάθε διοίκηση που καλείται να προχωρήσει σε διαγωνισμό για την μίσθωση ακινήτων είναι παγιδευμένη από τον καθορισμό του μηνιαίου μισθώματος.
Η τιμή καθορίζεται στο 1/3 της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου με αποτέλεσμα ο διαγωνισμός να μην έχει την έκβαση που επιθυμεί ο κάτοχος του ακινήτου καθώς η αγορά και οι οικονομικές συνθήκες που επικρατούν διαμορφώνουν πιο χαμηλά ενοίκια.
Στελέχη εταιρειών real estate υποστηρίζουν ότι η υπάρχουσα νομοθεσία μίσθωσης ακινήτων είναι παρωχημένη και εκτός εποχής αλλά δυστυχώς είναι σε ισχύ και ικανή να διατηρεί άδεια τα ακίνητα διότι το μίσθωμα καθορίζεται από «παγωμένες αξίες» όπως είναι οι αντικειμενικές.
Μια προσφορά για τη Σταδίου 41 ( 7.453,12 τ.μ.)
Τα αρχικό τίμημα έχει οριστεί σε 56.000 ευρώ το μήνα ενώ ο ενδιαφερόμενος κατέθεσε πιο χαμηλή προσφορά. Στην περίπτωση η διοίκηση του Ταμείου παραμένει προσηλωμένη στη νομοθεσία και στο αρχικό ποσό, το ακίνητο θα μείνει ελεύθερο και το χειρότερο ο διαχειριστής δεν θα βάλει ούτε ένα ευρώ στο ταμείο του.
Ο υποψήφιος ενοικιαστής έχει δραστηριότητα στο λιανεμπόριο.

Τρεις υποψήφιοι για την Ερμού
Τα ακίνητο στην οδό Βουλής 20 και Ερμού είναι βέβαιο ότι θα αποκτήσει νέο ενοικιαστή ο οποίος όμως έχει τα χαρακτηριστικά του επενδυτή.
Δηλαδή θα αναζητήσει ο ίδιος ενοικιαστή αφού είναι πρόθυμος να καταβάλει τουλάχιστον πάνω από 46.600 ευρώ το μήνα που απαιτεί το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων.
Το αξιοπερίεργο της υπόθεσης είναι ότι και οι τρείς υποψήφιοι είναι επενδυτές που ποντάρουν αρχικά στη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης του πιο κεντρικού δρόμου της Αθήνας όπως είναι η οδός Ερμού.

Αυξημένο τίμημα τουλάχιστον 44% προσφέρουν οι ενδιαφερόμενοι
Το προσφερόμενο ενοίκιο ανά τετραγωνικό μέτρο είναι αυξημένο 44% σε σχέση το Δεκέμβριο του 2013.
Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της εταιρείας Savills η οδός Ερμού εμφάνιζε μίσθωμα 115 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο το 2013 όταν το 2006 έφθανε τα 220 ευρώ.
Το Σεπτέμβριο του 2014 ανήλθε στα 166 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

(πρώτη ενημέρωση 10 Οκτωβρίου 2014, 00:35)

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης