Τελευταία Νέα
Οικονομία

Βελτιωτική τροπολογία για τον αναβαλλόμενο φόρο θα καταθέσει το ΥΠΟΙΚ - Επιβεβαίωση bankingnews για... την παγίδα του tax credit

Βελτιωτική τροπολογία για τον αναβαλλόμενο φόρο θα καταθέσει το ΥΠΟΙΚ - Επιβεβαίωση bankingnews για... την παγίδα του tax credit
Ο βασικός κίνδυνος είναι να μην χαρακτηριστεί το tax credit από την DGCom state aid (κρατική βοήθεια)
Στην κατάθεση νέας, βελτιωτικής τροπολογίας σχετικά με την αναβαλλόμενο φόρο προχωρεί το υπουργείο Οικονομικών, μετά τις ενστάσεις που υπήρξαν από την ΕΚΤ στο αρχικό σχέδιο.
Αυτό προκύπτει από δηλώσεις κορυφαίου αξιωματούχου του υπουργείου Οικονομικών, από το Λουξεμβούργο, όπου βρίσκεται η ελληνική αποστολή, υπό τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, για τις εργασίες των συνεδριάσεων Eurogroup και Ecofin.
Όπως έχει ήδη αναφέρει το www.bankingnews.gr, το tax credit των 2,3 δισ. στις ελληνικές τράπεζες είναι μια επικίνδυνη παγίδα, καθώς μπορεί να θεωρηθεί state aid (κρατική βοήθεια) από την DGCom.
Η αναβαλλόμενη φορολογία μπορεί να νομιμοποιείται από τα IAS αλλά δεν αποτελεί σταθερή βάση για το ελληνικό banking...
Οι σοβαρότατες ενστάσεις που πρόβαλε η ΕΚΤ για την μετατροπή της αναβαλλόμενης φορολογίας σε πιστωτική επέκταση στις ελληνικές τράπεζες και όχι μόνο.... έχει θορυβήσει τις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών.
Ο βασικός κίνδυνος είναι να μην χαρακτηριστεί από την DGCom state aid δηλαδή κρατική ενίσχυση προς τις τράπεζες και ουσιαστικά ακυρωθεί ως μέτρο κεφαλαιακής ενίσχυσης.
Η ΕΚΤ βέβαια δήλωσε ότι αποδέχεται τις εθνικές νομοθεσίες αλλά έστειλε σαφές μήνυμα ότι έχει ενστάσεις.
Η απόφαση της μετατροπής της αναβαλλόμενης φορολογίας σε πιστωτική απαίτηση έδωσε ένα κεφαλαιακό bonus στις ελληνικές τράπεζες περίπου 2,3 δισεκ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης