Τελευταία Νέα
Οικονομία

Δένδιας: Η Ελλάδα χρειάζεται νέο παραγωγικό μοντέλο - Μήνυμα στους νέους - Ναι στη δημιουργικότητα, όχι σε μια θέση στο δημόσιο

Δένδιας: Η Ελλάδα χρειάζεται νέο παραγωγικό μοντέλο - Μήνυμα στους νέους - Ναι στη δημιουργικότητα, όχι σε μια θέση στο δημόσιο
Το τελευταίο που χρειαζόμαστε είναι ο πατερναλισμός του κράτους...
«Εάν υπάρχει μέλλον για την Ελλάδα, υπάρχει από την αλλαγή παραγωγικού μοντέλου. Αλλαγή μοντέλου σημαίνει ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας, ενθάρρυνση των προσπαθειών των νέων ανθρώπων να δημιουργήσουν καινοτόμα προϊόντα και να τα βγάλουν στη αγορά», δήλωσε ο υπουργός Ανάοτυξης, Νίκος Δένδιας, κατά την επίσκεψή του, στα δίκτυα υποστήριξης νεοφυών επιχειρήσεων Orange Grove και «egg-enter•grow•go».
«Θέλω, στο βαθμό που οι συνθήκες το επιτρέπουν, να προσθέσω τη δική μου προσπάθεια στην ευρύτερη προσπάθεια που γίνεται να καταλάβει κυρίως η νέα γενιά των Ελλήνων ότι το μέλλον της είναι στη δημιουργικότητα και όχι σε μία θέση υπαλλήλου στο δημόσιο τομέα» τόνισε ο κ. Δένδιας στους νέους επιχειρηματίες που του επισήμαναν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω γραφειοκρατικών προβλημάτων, έλλειψης επαρκούς χρηματοδότησης κλπ.
Ο υπουργός Ανάπτυξης ζήτησε από την πλευρά του τη βοήθεια των νέων ανθρώπων που διεκδικούν μία δυναμική θέση με τις καινοτόμες ιδέες τους στο επιχειρείν, προκειμένου να ενισχυθεί με το βέλτιστο δυνατό τρόπο η προώθηση της δημιουργικότητάς τους, η οποία θα συμβάλει στην ανάκαμψη της οικονομίας.
Ο κ. Δένδιας υπογράμμισε ακόμα ότι είναι πολύ σημαντικό και βασικό να γίνει γνωστή στο υπουργείο η εμπειρία των νέων ανθρώπων, σε συνδυασμό με τα εμπόδια και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην προσπάθεια να δημιουργήσουν μία επιχείρηση, ώστε να εξαλειφθούν τα συγκεκριμένα προβλήματα.
«Πρέπει να συμφωνήσουμε πώς το ελληνικό Δημόσιο μπορεί με πολύ συγκεκριμένο τρόπο και χρησιμοποιώντας και μοχλεύοντας κεφάλαια να βοηθήσει εσάς τους νέους επιχειρηματίες, να βγείτε στην αγορά. Πιστεύω ότι έχουμε τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης σε αυτό τον τομέα» ανέφερε.
Ο κ. Δένδιας επισήμανε ακόμα ότι «πρέπει να πείσουμε την ελληνική κοινωνία ότι το επιχειρείν και μάλιστα από νέους ανθρώπους είναι κάτι το θετικό. Γιατί για πάρα πολλούς συνανθρώπους μας, των καλύτερων προθέσεων και ανεξαρτήτως πολιτικής παράταξης, δεν είναι απολύτως ευνόητο. Υπάρχει στο μυαλό μας, η λογική ότι "όλα είναι δουλειά του κράτους". Το τελευταίο που χρειαζόμαστε είναι ο πατερναλισμός του κράτους. Οτιδήποτε, λοιπόν, θέλουμε να κάνουμε θέλουμε να ξεφύγει από αυτό το στερεότυπο. Γιατί, πολύ απλά, το συμφέρον του Δημοσίου δεν είναι το δημόσιο συμφέρον. Χωρίς αυτό το αιτιολογικό πρόταγμα, μια σειρά από άλλες δράσεις που είναι απαραίτητο να γίνουν χάνουν, θα έλεγα, την ηθική τους νομιμοποίηση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης