Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΕΕ: Καμία πιθανότητα πρόωρης εξόδου της Κύπρου από το πρόγραμμα διάσωσης – Το πρότυπο της Ιρλανδίας στοχεύει να ακολουθήσει η κυπριακή κυβέρνηση

tags :
ΕΕ: Καμία πιθανότητα πρόωρης εξόδου της Κύπρου από το πρόγραμμα διάσωσης – Το πρότυπο της Ιρλανδίας στοχεύει να ακολουθήσει η κυπριακή κυβέρνηση
Η Λευκωσία ελπίζει σε «καθαρή έξοδο» από το πρόγραμμα σύμφωνα με τον Κύπριο Υπ. Οικονομίας, Χ. Γεωργιάδη
Μετά την Ελλάδα, οι Ευρωπαίοι απορρίπτουν και για την Κύπρο τα σενάρια πρόωρης εξόδου από το πρόγραμμα διάσωσης, σύμφωνα με την άτυπη ενημέρωση που έρχεται από την Κομισιόν, ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup στις 6 Νοεμβρίου.
Παράλληλα, μιλώντας στο Bloomberg, ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως η Λευκωσία ελπίζει σε «καθαρή έξοδο» από το πρόγραμμα, στα πρότυπα της Ιρλανδίας, χάρη στις καλύτερες των προβλέψεων επιδόσεις της κυπριακής οικονομίας.
Εκτίμησε, παράλληλα, ότι υπάρχουν οι προοπτικές άρσης του αδιεξόδου που είχε δημιουργηθεί σε σχέση  με την τρόικα σε επίπεδο Eurogroup αλλά και στο εσωτερικό μέσω της συνεργασίας και της λήψης των σωστών αποφάσεων.
«Έχω την ευκαιρία να ενημερώσω το Eurogroup για την απόφαση του δικαστηρίου σχετικά με τη νομοθεσία των εκποιήσεων, θεωρώντας ότι οι εκκρεμότητες έχουν ξεπεραστεί και ότι συνεπώς το πρόγραμμα μπορεί να συνεχιστεί, όπως και η χρηματοδότηση», ανέφερε ο Κύπριος ΥΠΟΙΚ.
Όσον αφορά την καθυστέρηση που παρατηρείται, λόγω της νομοθεσίας για τις εκποιήσεις, ο Υπ. Οικονομικών ανέφερε ότι «η καθυστερήσεις στην αξιολόγηση της χώρας δεν βοηθούν» την επιστροφή στις αγορές.
Πρόσθεσε ωστόσο ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν μπορεί από μόνο του να εκτροχιάσει το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης