Τελευταία Νέα
Οικονομία

H. Schelling (Αυστριακός ΥΠΟΙΚ): Η Ελλάδα χρειάζεται «καθαρές λύσεις» - Δεν ξέρουμε πότε θα βγει από το πρόγραμμα

H. Schelling (Αυστριακός ΥΠΟΙΚ): Η Ελλάδα χρειάζεται «καθαρές λύσεις» - Δεν ξέρουμε πότε θα βγει από το πρόγραμμα
Παράλληλα ο υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας τόνισε ότι είναι σημαντικό η Ελλάδα να μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές
Την ανάγκη να βρεθεί «καθαρή λύση» για την Ελλάδα, υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Hans Jörg Schelling, προσερχόμενος σήμερα στη συνεδρίαση του Eurogroup, στις Βρυξέλλες.
Ειδικότερα ο Schelling αποκάλυψε ότι στην τελευταία τους συνάντηση οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης είπαν ότι η Ελλάδα χρειάζεται «καθαρές λύσεις».
«Γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα θέλει να βγει από το πρόγραμμα, αλλά μη με ρωτάτε πότε θα γίνει αυτό, δεν το ξέρουμε» είπε ο Schelling και πρόσθεσε ότι αναμένει την ενημέρωση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών και την πρόταση που θα παρουσιάσει στο Eurogroup.
Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας Άντι Ρίνε, τόνισε ότι είναι σημαντικό η Ελλάδα να μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι αυτό μπορεί να γίνει με τους υπάρχοντες πόρους και όχι με νέους.
Σημειώνεται ότι λίγο νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, M. Sapin εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη τη στήριξή της Ευρώπης, όχι όμως με τον ίδιο μηχανισμό.
Ειδικότερα ο Sapin ανέφερε ότι «η Ελλάδα έχει κάνει πολύ σημαντικές προσπάθειες, και το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να της το αναγνωρίζουμε».
«Παράλληλα, νομίζω ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη να συνεχίσουμε να τη στηρίζουμε. Όχι με τον ίδιο τρόπου που το κάνουμε σήμερα, όχι με τον ίδιο μηχανισμό. Πάντως η Ευρώπη οφείλει να συνεχίσει να τη στηρίζει», δήλωσε ακόμη ο γάλλος υπουργός Οικονομικών, δηλώνοντας σαφώς τις προθέσεις και τις προσδοκίες των εταίρων της Ελλάδας στην ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης