Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ενδοκυβερνητική κρίση προκαλεί η απόφαση για απελευθέρωση των εκπτώσεων - Για φτηνά τρικ κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ

Ενδοκυβερνητική κρίση προκαλεί η απόφαση για απελευθέρωση των εκπτώσεων - Για φτηνά τρικ κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ
Ο Θ. Μωραΐτης του ΠΑΣΟΚ ζητά από το υπουργείο Ανάπτυξης να ανακαλέσει την υπουργική απόφαση
Κρίση στους κόλπους της κυβέρνησης έχει προκαλέσει η απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης Γεράσιμου Γιακουμάτου για απελευθέρωση των προσφορών καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Ενδεικτικό του κλίματος που έχει διαμορφωθεί είναι και οι δηλώσεις που έκανε ο Εισηγητής ΚΤΕ Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ, Θάνος Μωραΐτης, ο οποίος χαρακτηρίζει τον «κώδικα δεοντολογίας» των εκπτώσεων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση «φτηνά τρικ για υποανάπτυκτες χώρες».
Ο ίδιος διερωτάται αν με αυτό τον τρόπο νομίζει το υπουργείο ότι θα μειωθούν οι τιμές, ενώ εκτιμά ότι οι συγκεκριμένες αποφάσεις θα προκαλέσουν ασυδοσία στην αγορά και βλάβη στους καταναλωτές.
«Στην πραγματικότητα, οι ασυνείδητοι έμποροι θα μπορούν εσαεί να προφασίζονται εκπτώσεις και προσφορές δηλώνοντας ως τιμή προ εκπτώσεων μια οποιαδήποτε παραπλανητική τιμή. Αντί να μειώσουν τις τιμές αληθινά και μόνιμα, θα προφασίζονται πλασματικές αρχικές τιμές για ελάχιστο χρονικό διάστημα ώστε να μπορούν στη συνέχεια να διαφημίζουν ανύπαρκτες εκπτώσεις» επισημαίνει χαρακτηριστικά ο κ. Μωραϊτης.
Παράλληλα ζητά από το υπουργείο Ανάπτυξης να ανακαλέσει την υπουργική απόφαση και να ξεκινήσει μια ουσιαστική και αποτελεσματική διαβούλευση με όλους τους παράγοντες της αγοράς ώστε να διαμορφωθεί ένας κώδικας δεοντολογίας ο οποίος θα προστατεύει τους καταναλωτές και θα οριοθετεί με σαφήνεια όλο το πλέγμα των εκπτώσεων, των προσφορών και των προωθητικών ενεργειών, όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή του. Κατηγορεί μάλιστα το υπουργείο ότι «συζητάει» με τους φορείς για να καταλήξει σε ρυθμίσεις της αγοράς που εξυπηρετούν ελάχιστες επιχειρήσεις μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού, προκαλούν βλάβη στους καταναλωτές και στο μεγάλο σύνολο των επιχειρήσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης