Τελευταία Νέα
Οικονομία

Γεωργιάδης (Κύπριος ΥΠΟΙΚ): Το Δεκέμβρη η εκταμίευση της νέας δόσης - Καλύτερα αποτελέσματα για την οικονομία τη νέα χρονιά

tags :
Γεωργιάδης (Κύπριος ΥΠΟΙΚ): Το Δεκέμβρη η εκταμίευση της νέας δόσης -  Καλύτερα αποτελέσματα για την οικονομία τη νέα χρονιά
"Ακόμα καλύτερα αποτελέσματα θα υπάρξουν στην οικονομία από το 2015"
Αισιόδοξος, για την πορεία της οικονομίας, φαίνεται ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Χάρης Γεωργιάδης.
Όπως δήλωσε, είναι επιβεβαιωμένο ότι, αν συνεχιστεί η δύσκολη και φιλόδοξη προσπάθεια, τα αποτελέσματα θα είναι καλύτερα τη νέα χρονιά. «Η ύφεση», πρόσθεσε, «έχει διανύσει τον κύκλο της, η ανεργία μειώνεται, η διεθνής εμπιστοσύνη αποκαθίσταται και η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί χωρίς αμφιταλαντεύσεις».
Απαντώντας σε ερώτηση για την αποδέσμευση της επόμενης δόσης που προβλέπει η δανειακή σύμβαση με την Τρόικα, ο Χάρης Γεωργιάδης τόνισε ότι έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία της εκταμίευσης, αφού την περίοδο αυτή εγκρίνεται από τις κυβερνήσεις και τα Κοινοβούλια των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Προχωρά», ανέφερε, «χωρίς εμπόδια η διαδικασία για να εκταμιευτεί ένα πολύ μεγάλο ποσό το οποίο η οικονομία έχει ανάγκη».
Ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου επεσήμανε ότι «θα ήταν αδιανόητο εμείς οι ίδιοι αχρείαστα να θέσουμε εμπόδια στην πορεία διόρθωσης και χρηματοδότησης της οικονομίας. Η επόμενη δόση, με βάση τον προγραμματισμό που υπάρχει, είναι να πιστωθεί πριν από τις μεγάλες πληρωμές του Δεκεμβρίου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης