Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κερδίζουν έδαφος τα ηλεκτρονικά παράβολα - Έχουν διατεθεί 1,2 εκατ. μέσα σε ένα 10μηνο

Κερδίζουν έδαφος τα ηλεκτρονικά παράβολα - Έχουν διατεθεί 1,2 εκατ. μέσα σε ένα 10μηνο
Το δίκτυο των τραπεζών που υποστηρίζουν τις ηλεκτρονικές πληρωμές παραβόλων αναμένεται να διευρυνθεί 
Περίπου 120 χιλ. ηλεκτρονικά παράβολα εκδίδονται κάθε μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, τα οποία έδωσε σήμερα, Τετάρτη, στη δημοσιότητα.
Ειδικότερα, το τελευταίο 10μηνο έχουν εκδοθεί 1,2 εκατ. ηλεκτρονικά παράβολα, με την μέση μηνιαία αξία τους να αγγίζει τα 10 εκατ. ευρώ.
Σημειώνεται ότι τα ηλεκτρονικά παράβολα είναι διαθέσιμα για άμεση χρήση, αμέσως μετά την πληρωμή τους από τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, ενώ υποστηρίζονται από τις τράπεζες Alpha Bank, ΕΤΕ και Πειραιώς.
Ειδικότερα, οι εν ανωτέρω τράπεζες υποστηρίζουν την on-line πληρωμή του παραβόλου, δίνοντας τη δυνατότητα στον πολίτη να μπορεί να χρησιμοποιήσει άμεσα το e-παράβολο, στον φορέα στον οποίο έχει εκδοθεί.
Το δίκτυο των τραπεζών το οποίο υποστηρίζει το σύστημα των ηλεκτρονικών παραβόλων αναμένεται να ενισχυθεί και με άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.
Υπενθυμίζεται ότι η on-line πληρωμή έχει τεθεί σε ισχύ μόλις εδώ και δύο εβδομάδες, ωστόσο έχουν ήδη πληρωθεί πάνω από 30 χιλ. ηλεκτρονικά παράβολα.
Τέλος, παρέχεται η δυνατότητα, τόσο σε ιδιώτες, όσο και σε επιχειρήσεις να πληρώσουν τα e-παράβολα με τη χρήση πιστωτικής, χρεωστικής ή προπληρωμένης κάρτας και με αυτό τον τρόπο έχουν πραγματοποιηθεί ήδη 67 χιλ. ηλεκτρονικές πληρωμές παραβόλων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης