Τελευταία Νέα
Οικονομία

Γαλλικό Πρακτορείο: Ο τουρισμός δεν αρκεί για να καταστήσει βιώσιμη την ανάκαμψη της Ελλάδας - Στοίχημα, οι εξαγωγές

Γαλλικό Πρακτορείο: Ο τουρισμός δεν αρκεί για να καταστήσει βιώσιμη την ανάκαμψη της Ελλάδας - Στοίχημα, οι εξαγωγές
Ο εξαγωγικός κλάδος εξακολουθεί να μην αποδίδει τα αναμενόμενα, γεγονός που κρατά ήπια την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας
Παρά την εντυπωσιακή αύξηση των εσόδων από τον νευραλγικό κλάδο του τουρισμού, η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας παραμένει υποτονική, λόγω της αδύναμης εξαγωγικής δραστηριότητας, αναφέρει σε σημερινό του άρθρο το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP).
Όπως επισημαίνει, μετά από έξι διαδοχικά έτη βαθιάς ύφεσης, η Ελλάδα κατόρθωσε να συγκεντρώσει αυξημένα έσοδα από την ώθηση του τουριστικού προϊόντος από τον Μάιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο, υποδεχόμενη πάνω από 20 εκατομμύρια τουρίστες.
Ωστόσο, ο εξαγωγικός κλάδος εξακολουθεί να μην αποδίδει τα αναμενόμενα στην Ελλάδα, γεγονός που κρατά ήπια ακόμη την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.
Σε πλήρη αντίθεση με τις άλλες χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας, οι ελληνικές εξαγωγές έχουν καταγράψει μια οριακή ανάκαμψη από τα χαμηλά επίπεδα που άγγιξαν κατά την περίοδο 2008 - 2009.
Η πραγματικότητα είναι πως παραμένει το χάσμα, σε όρους εξαγωγικής δραστηριότητας, ανάμεσα στην Ελλάδα και τις άλλες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης