Τελευταία Νέα
Οικονομία

Τα ελληνικά ομόλογα γίνονται και πάλι τα χειρότερα στην Ευρώπη - Στην πρώτη θέση των επενδυτών τα βρετανικά ομόλογα

Τα ελληνικά ομόλογα γίνονται και πάλι τα χειρότερα στην Ευρώπη - Στην πρώτη θέση των επενδυτών τα βρετανικά ομόλογα
Η Ελλάδα θα μπορούσε να βρεθεί χωρίς δίχτυ ασφαλείας, προειδοποιεί το Bloomberg
Σε ακραίες τιμές κινούνται και πάλι τα ελληνικά ομόλογα, όσο η ελληνική κυβέρνηση δείχνει να βρίσκεται μπροστά σε αδιέξοδο κατά τις διαπραγματεύσεις με τους διεθνείς πιστωτές, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.
Στον αντίποδα, τα βρετανικά ομόλογα βρίσκονται στην πρώτη θέση παγκοσμίως, καθώς η Ευρωζώνη δείχνει αδύναμη να ξεπεράσει το πρόβλημα της οικονομικής στασιμότητας.
Σύμφωνα με την ανάλυση του Bloomberg, η Ελλάδα, η χώρα που ξεκίνησε την κρίση χρέους στην Ευρώπη πριν από πέντε χρόνια, βλέπει τα ομόλογα της να έχουν χάσει σημαντικά αυτό το μήνα.
«Η Ελλάδα θα μπορούσε να βρεθεί χωρίς δίχτυ ασφαλείας σε περίπτωση που προχωρήσει στην έκδοση ομολόγων και εάν πρώτα δεν εξασφαλίσει μια παράταση στο πρόγραμμα προσαρμογής», δήλωσε ο Gianluca Ziglio, εκτελεστικός διευθυντής έρευνας σταθερού εισοδήματος στη Sunrise Brokers στο Λονδίνο.
"Λαμβάνοντας υπόψιν τις εξελίξεις σε πολιτικό επίπεδο, η προοπτική να μην υπάρξει κάποια λύση είναι κάτι που δεν είναι αρέσει στις αγορές καθόλου αυτή τη στιγμή".

Ελληνικό αδιέξοδο

Τα ελληνικά ομόλογα ξεκίνησαν την πτωτική τους πορεία όταν η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά αντιστάθηκε στην πίεση της τρόικας για πρόσθετες εξοικονομήσεις στον προϋπολογισμό του 2015 ύψους 2,5 δισ. ευρώ.
Οι κίνδυνοι είναι να αφεθεί η Ελλάδα χωρίς στήριξη μετά την 1η Ιανουαρίου 2015, μετά δηλαδή από τη λήξη του προγράμματος.
Έτσι, η Ελλάδα ήταν η μόνη χώρα της Ευρωζώνης, της οποίας οι αξίες των ομολόγων μειώθηκαν τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τους δείκτες του Bloomberg.
Αντίθετα, τα ομόλογα της Αυστρίας, του Βελγίου, της Ολλανδίας, της Φινλανδίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιρλανδίας και της Ισπανίας υποχώρησαν σε χαμηλά επίπεδα - ρεκόρ.
Η απόδοση των γερμανικών 10ετών ομολόγων διαμορφώθηκε στο χαμηλό 0,694% και των αντίστοιχων ισπανικών στο 1,861%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης