Τελευταία Νέα
Οικονομία

Βερολίνο: Σταματάει τις έκτακτες εγγυήσεις στις γερμανικές εταιρείες που έκαναν εξαγωγές στην Ελλάδα

Βερολίνο: Σταματάει τις έκτακτες εγγυήσεις στις γερμανικές εταιρείες που έκαναν εξαγωγές στην Ελλάδα
Οι συγκεκριμένες εγγυήσεις παρείχαν ασφάλειας σε εξαγωγείς και τράπεζες, προκειμένου να θωρακιστούν έναντι πιθανού κινδύνου μη πληρωμής
Σταματάει μέχρι το τέλος του έτους να εκδίδει πιστωτικές εγγυήσεις (credit guarantees) για τις εξαγωγές προς την Ελλάδα η γερμανική κυβέρνηση, σύμφωνα με το Reuters.
Όπως αποκαλύπτει σε σημερινό του δημοσίευμα το πρακτορείο, η γερμανική κυβέρνηση θα σταματήσει, μέχρι τα τέλη του 2014, να εκδίδει πιστωτικές εγγυήσεις για τις εξαγωγές προς την Ελλάδα, καθώς οι ιδιώτες ασφαλιστές ανακοίνωσαν ότι είναι έτοιμοι να καλύψουν μόνοι τους τον κίνδυνο μη πληρωμής.
Η γερμανική κυβέρνηση είχε ξεκινήσει να παράσχει τις εγγυήσεις Hermes στις επιχειρήσεις και εταιρείες που έκαναν εξαγωγές προς την Ελλάδα, τον Απρίλιο του 2012, στην κορύφωση της ελληνικής κρίσης, όταν κυριαρχούσαν οι φόβοι περί ελληνικής εξόδου από το ευρώ.
Οι συγκεκριμένες εγγυήσεις παρείχαν ασφάλειας σε εξαγωγείς και τράπεζες, προκειμένου να θωρακιστούν έναντι πιθανού κινδύνου μη πληρωμής.
Όπως αποκαλύπτει το Reuters, περιήλθε στην κατοχή του έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομίας, στο οποίο γίνεται λόγος για τερματισμός του προγράμματος χορήγησης εγγυήσεων στις 31 Δεκεμβρίου 2014.
"Είναι πολύ καλή ένδειξη το γεγονός ότι ο κλάδος της ιδιωτικής ασφάλισης μπορεί να καλύψει μόνος του πλέον ενδεχόμενους κινδύνους που συνδέονται με την Ελλάδα.
Είναι λογικό πλέον η γερμανική κυβέρνηση να κάνει πίσω", σημειώνει στο εν λόγω έγγραφο ο υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας, Sigmar Gabriel.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης