Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΔΝΤ: Το πρόγραμμα του Ταμείου για την Ελλάδα θα μετεξελιχθεί σε προληπτική πιστωτική γραμμή

ΔΝΤ: Το πρόγραμμα του Ταμείου για την Ελλάδα θα μετεξελιχθεί σε προληπτική πιστωτική γραμμή
Η επιστροφή των επικεφαλής της τρόικας στην Ελλάδα αναμένεται εντός του Ιανουαρίου
Σε προληπτική πιστωτική γραμμή στήριξης θα μετεξελιχθεί το πρόγραμμα του ΔΝΤ για την Ελλάδα, όπως αποκάλυψε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, W. Murray.
Eιδικότερα, ο Murray αποκάλυψε πως η Ελλάδα έχει πρόθεση για μετεξέλιξη του προγράμματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σε προληπτική γραμμή στήριξης μετά την ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης από την τρόικα.
Στο πλαίσιο της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου στην Ουάσιγκτον, ο αξιωματούχος του ΔΝΤ δήλωσε χαρακτηριστικά τα εξής: «Έχουμε την αίσθηση ότι η Ελλάδα προτίθεται να ζητήσει το υφιστάμενο πρόγραμμα να καταστεί μια προληπτική γραμμή στήριξης».
Αν και ο ίδιος ξεκαθάρισε πως δεν έχει υποβληθεί επίσημο αίτημα από τις ελληνικές αρχές είπε πως αυτό που προκύπτει από τις επαφές με την ελληνική κυβέρνηση είναι ότι μετά την ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης η Ελλάδα θα υποβάλει σχετικό αίτημα.
Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΔΝΤ γνωστοποίησε πως η επιστροφή των επικεφαλής της τρόικας στην Ελλάδα αναμένεται εντός του Ιανουαρίου.
Κληθείς να ξεκαθαρίσει εάν οι πολιτικές εξελίξεις θα μπορούσαν να ματαιώσουν την επιστροφή της τρόικας στην Αθηνά, επανέλαβε πως η αναμενόμενη επιστροφή προσδιορίζεται για τον Ιανουάριο.
«Στόχος μας είναι να επιστρέψουμε στην Αθήνα τον Ιανουάριο» εξήγησε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης