Τελευταία Νέα
Οικονομία

Xαρδούβελης: Ανάπτυξη έως 3% τα έτη 2015 - 2016, αν ξεπεραστεί η πολιτική αστάθεια

Xαρδούβελης: Ανάπτυξη έως 3% τα έτη 2015 - 2016, αν ξεπεραστεί η πολιτική αστάθεια
Oι αλλαγές στην Ελλάδα απαιτούν χρόνο, αλλαγή φιλοσοφίας και κουλτούρας
Το μόνο που σκιάζει την πορεία της Ελλάδας είναι το αυξημένο πολιτικό ρίσκο, διεμήνυσε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, μιλώντας στον επιχειρηματικό κόσμο στις 11 του μηνός.
Ειδικότερα, ο Γκ. Χαρδούβελης παρακάθησε σε γεύμα της Ένωσης Ανωνύμων Εταιρειών & ΕΠΕ, στην Αθηναϊκή Λέσχη, στις 11 Δεκεμβρίου.
Όπως ανέφερε ο υπουργός, αν ξεπεραστεί η πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα, τότε αναμένονται θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης για την οικονομία κατά 2,5 - 3% τα έτη 2015 - 2016.
Στη συνέχεια ο κ. Χαρδούβελης κατέστησε σαφές πως όλες οι αλλαγές στην Ελλάδα απαιτούν χρόνο, αλλαγή φιλοσοφίας και κουλτούρας, στοιχεία που δεν γίνονται από τη μία μέρα στην άλλη.
Ήδη ξένα κεφάλαια αναμένουν τις πολιτικές εξελίξεις προκειμένου να εισρεύσουν στην ελληνική αγορά, καθώς και σε διάφορους τομείς της οικονομίας όπως π.χ. τα περιφερειακά αεροδρόμια.
Ο Πρόεδρος του Τομέα Χρηματιστηριακών Εταιρειών του Συνδέσμου ΑΕ & ΕΠΕ και Πρόεδρος του ΣΕΔΥΚΑ, Γιάννης Πολυχρονίου, έθεσε στον κ. Χαρδούβελη το θέμα του επαγγελματία πελάτη για πράξεις στην κεφαλαιαγορά.
Ο υπουργός δήλωσε πως αυτό θα αλλάξει άμεσα, χαρακτηρίζοντάς το ως αδικαιολόγητη ενέργεια από πλευράς κυβέρνησης, εκφράζοντας την απορία του για το σκεπτικό της Υπουργικής Απόφασης.
Το γεύμα διήρκησε περίπου 2,5 ώρες και παρόντες ήταν εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου από διάφορους κλάδους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης