Τελευταία Νέα
Οικονομία

Αλλάζει στάση το Βερολίνο: «Ναι» στην αναδιαπραγμάτευση του χρέους, μετά τις εκλογές!

Αλλάζει στάση το Βερολίνο: «Ναι» στην αναδιαπραγμάτευση του χρέους, μετά τις εκλογές!
Εκτός επιλογών η διαγραφή του χρέους
Στροφή 180 μοιρών πραγματοποιεί η κυβέρνηση της Γερμανίας, η οποία αφήνει «ορθάνοιχτη» την πόρτα αναδιαπραγμάτευσης του ελληνικού χρέους!
Ειδικότερα, ανώνυμες πηγές της γερμανικής κυβέρνησης επισημαίνουν πως το Βερολίνο διάκειται θετικά στο ενδεχόμενο αναδιαπραγμάτευσης του ελληνικού χρέους.
Παράλληλα, υπογραμμίζουν πως η Γερμανία δεν αποδέχεται τη λύση της διαγραφής, προωθώντας έτερες λύσεις για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους, όπως η «χαλάρωση» των όρων αποπληρωμής.
Βέβαια, οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως η όποια συζήτηση θα ξεκινήσει μετά τη διεξαγωγή των πρόωρων εκλογών.
Φυσικά, ένα τέτοιο ενδεχόμενο συνιστά θετική εξέλιξη για την Ελλάδα και ιδίως, για τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ο νικητής των επερχόμενων εκλογών.
Όλα δείχνουν τελικώς, πως το Βερολίνο δεν επιθυμεί μία ευθεία σύγκρουση με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αντιθέτως προτίθεται να κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Η διάθεση γεφύρωσης του χάσματος με τον ΣΥΡΙΖΑ διαφάνηκε και νωρίτερα, όταν η γερμανική κυβέρνηση διέψευσε την έξοδο της χώρας από το ευρώ.
«Δεν γνωρίζω κάτι για τα σενάρια που αναφέρονται σε γερμανικά μέσα ενημέρωσης περί προετοιμασίας από την γερμανική κυβέρνηση για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ», τόνισε σήμερα ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας, Στέφαν Ζάιμπερτ.
«Δεν έχει αλλάξει η στάση της γερμανικής κυβέρνησης απέναντι στην Ελλάδα», τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης