Τελευταία Νέα
Οικονομία

Kύπρος: Αναζητείται επενδυτής για τη νέα αεροπορική εταιρεία - Προς πώληση η επωνυμία και το σήμα

tags :
Kύπρος: Αναζητείται επενδυτής για τη νέα αεροπορική εταιρεία - Προς πώληση η επωνυμία και το σήμα
Η έδρα της νέας αεροπορικής εταιρείας, σύμφωνα με πρόταση του υπουργού Οικονομικών, θα είναι στην Κύπρο
Το πράσινο φως για εξεύρεση ιδιώτη επενδυτή, με στόχο την πώληση της επωνυμίας και του σήματος των Κυπριακών Αερογραμμών για τη δημιουργία της νέας αεροπορικής εταιρείας, άναψε το υπουργικό συμβούλιο της Κύπρου.
Η έδρα της νέας αεροπορικής εταιρείας, σύμφωνα με πρόταση του υπουργού Οικονομικών, θα είναι στην Κύπρο, όπως αποκαλύπτει το Stockwatch.
Στόχος, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, είναι η ενίσχυση της αεροπορικής σύνδεσης της Κύπρου, η δημιουργία θέσεων εργασίας για το προσωπικό των Κυπριακών Αερογραμμών και η αξιοποίηση των εμπορικών επωνυμιών και λογοτύπων της εταιρείας.
Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε επίσης ότι οι οποιεσδήποτε ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να διενεργηθούν άμεσα αφού, όπως σημείωσε, η εμπορική αξία των εν λόγω εμπορικών σημάτων και λογοτύπων ενδέχεται να μειωθεί με την πάροδο του χρόνου.
Πρόσθεσε ότι θα ακολουθήσει ο διορισμός ανεξάρτητων χρηματοοικονομικών και νομικών συμβούλων μέσα από την εφαρμογή σύντομων, διαφανών και ανοικτών διαδικασιών.
Το κόστος, όπως εξήγησε, από την πρόσληψη για τον κάθε σύμβουλο θα ανέρχεται στις 134 χιλ. ευρώ.
Ο έφορος αποκρατικοποιήσεων αναλαμβάνει τη διαδικασία προκήρυξης διαγωνισμού για την εξεύρεση χρηματοοικονομικών και νομικών συμβούλων.
«Για την πιο εύρυθμη και διαφανή διαδικασία απαιτείται η εμπλοκή του εφόρου αποκρατικοποιήσεων και της μονάδας αποκρατικοποιήσεων», παρατήρησε.
Τον εξουσιοδότησε επίσης να διορίσει ως αναθέτουσα αρχή για τους συγκεκριμένους διαγωνισμούς το υπουργείο Οικονομικών, λαμβάνοντας υπόψη ότι το υπουργείο είχε εκπροσωπήσει το κράτος στην κατάρτιση της συμφωνίας απόκτησης των υπό αναφορά εμπορικών σημάτων και λογοτύπων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης