Τελευταία Νέα
Οικονομία

Υπομονή συστήνει το Βερολίνο: Δεν είναι η κατάλληλη ώρα για το ζήτημα του ελληνικού χρέους

Υπομονή συστήνει το Βερολίνο: Δεν είναι η κατάλληλη ώρα για το ζήτημα του ελληνικού χρέους
"Η Γερμανία θα συνεχίσει να παράσχει στήριξη στην Ελλάδα"
Στήριξη στην Ελλάδα και… υπομονή στο ζήτημα της διαγραφής του χρέους, είναι το μήνυμα που εκπέμπει η γερμανική κυβέρνηση προς την Αθήνα.
Ειδικότερα, με το Βερολίνο να αναμένει με κομμένη την ανάσα το εκλογικό αποτέλεσμα της 25ης Ιανουαρίου, ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος (CDU) και συνεργάτης της Angela Merkel, Bartholomaeus Kalb, αποσαφήνισε πως «δεν είναι η ώρα για να συζητήσουμε το ζήτημα του ελληνικού χρέους».
Παράλληλα, ο υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Μ. Meister, επανέλαβε πως η Γερμανία θα συνεχίσει να παράσχει στήριξη στην Ελλάδα, στην προσπάθειά της να αναμορφώσει την οικονομία.
Ας σημειωθεί πως η Angela Merkel έχει τηρήσει μία ουδέτερη στάση ενόψει των ελληνικών εκλογών, επιχειρώντας να αποφύγει οποιαδήποτε παρέμβαση στο εσωτερικό της Ελλάδας.
Ωστόσο, είναι σαφές πως η στάση του Βερολίνου θα αναμορφωθεί πλήρως, όταν συγκροτηθεί η επόμενη κυβέρνηση και τεθεί το αίτημα για μείωση του ελληνικού χρέους.

Γερμανία: Δεν χρειάζεται αλλαγές η τρόικα
«Η τρόικα δεν χρειάζεται αλλαγές», δήλωσε, ρητά και κατηγορηματικά, ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομικών - και στενός συνεργάτης της Καγκελαρίου Α. Μerkel - Μ. Meister, υπερασπιζόμενος το έργο της τριμερούς, καθώς κορυφώνεται η έρευνα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα πεπραγμένα της τρόικας.
«H τρόικα έχει αποδειχθεί αποτελεσματική, δεν χρειάζεται αλλαγές», επέμεινε ο υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, απαντώντας σε όλους εκείνους που αμφισβητούν τη θεσμική νομιμοποίηση της τριμερούς.
«Η στρατηγική επίλυσης της κρίσης λειτουργεί, όπως αποδεικνύουν τα παραδείγματα της Ιρλανδίας και της Ισπανίας», πρόσθεσε, απορρίπτοντας το ενδεχόμενο διάλυσης της τρόικας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης