Τελευταία Νέα
Οικονομία

W. Schauble (γερμανός ΥΠΟΙΚ): Δεν τίθεται ζήτημα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους

W. Schauble (γερμανός ΥΠΟΙΚ): Δεν τίθεται ζήτημα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους
Κρίσιμο προαπαιτούμενο από την Ελλάδα η δρομολόγηση μεταρρυθμίσεων, διεμήνυσε ο γερμανός ΥΠΟΙΚ
Δεν τίθεται ζήτημα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, διεμήνυσε από το Νταβός της Ελβετίας ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Wolfgang Schauble, επιμένοντας στην ανάγκη δρομολόγησης μεταρρυθμίσεων στην χώρα.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του CNN, ο γερμανός αξιωματούχος επισήμανε ότι σε περίπτωση που η Ελλάδα θελήσει να παρακάμψει τις μεταρρυθμίσεις, δεν θα μπορέσει καν να ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, όπως ανακοίνωσε και ο κεντρικός τραπεζίτης, Mario Draghi.
Ερωτηθείς σχετικά με το πρόγραμμα QE που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα την Πέμπτη, ο W. Schauble τόνισε ότι ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είναι να εγγυάται τη σταθερότητα των τιμών.
Διατύπωσε, ωστόσο, τη διαφωνία του με την άποψη που εξέφρασε ο Mario Draghi ότι η κεντρική τράπεζα μπορεί δημιουργήσει οικονομική ανάπτυξη.
Η ΕΚΤ δεν μπορεί να δημιουργήσει ανάπτυξη – η ανάπτυξη είναι απόρροια των οικονομικών και δημοσιονομικών πολιτικών που δρομολογούν τα κράτη μέλη, τόνισε ο γερμανός ΥΠΟΙΚ.
«Είναι λάθος να δίνει η ΕΚΤ την εντύπωση στα κράτη μέλη της Ευρωζώνης ότι θα αναλάβει η ίδια με το έργο τους και θα υποκαταστήσει τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται από τα κράτη μέλη», είπε χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια, ο κ. Schauble επισήμανε τον ηθικό κίνδυνο που ελλοχεύει στις πολιτικές ποσοστικής χαλάρωσης και υπογράμμισε πόσο σημαντικό είναι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να συνειδητοποιήσουν ότι η επίσπευση της ανάπτυξης και η καταπολέμηση της ανεργίας θα έρθει μέσω των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.
Στο ερώτημα εάν η Γερμανία μπορεί να λάβει περισσότερα μέτρα προκειμένου να ενισχύσει την εγχώρια ζήτηση στην Ευρωζώνη, ο γερμανός ΥΠΟΙΚ δήλωσε κατηγορηματικά «αυτά είναι ανοησίες» και ότι από τους καλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας επωφελούνται και άλλα κράτη της Ευρωζώνης.
«Είμαστε η κινητήριος δύναμη», τόνισε ο κ. Schauble, επισημαίνοντας ότι η Γερμανία παρουσιάζει τα υψηλότερα επίπεδα καταναλωτικής ζήτησης των τελευταίων ετών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης