Τελευταία Νέα
Οικονομία

Coeure (ΕΚΤ): Η ΕΚΤ έπρεπε να αναλάβει δράση - Η ποσοτική χαλάρωση ήταν επιβεβλημένη

tags :
Coeure (ΕΚΤ): Η ΕΚΤ έπρεπε να αναλάβει δράση - Η ποσοτική χαλάρωση ήταν επιβεβλημένη
Καταστήσαμε τις επενδύσεις πιο φτηνές, αλλά είναι δουλειά των κυβερνήσεων να προσελκύσουν επενδυτές, ξεκαθαρίζει ο Coeure
Φως στα κίνητρα της απόφασης της ΕΚΤ να εκπονήσει νέο κύκλο ποσοτικής χαλάρωσης (QE) ρίχνει ο αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας, Benoit Cœure, ο οποίος εξηγεί ότι η εν λόγω απόφαση ήταν μονόδρομος της ΕΚΤ.
Με την Ευρώπη να υποφέρει από τους μηδενικούς ή ασθενικούς ρυθμούς ανάπτυξης και τον αποπληθωρισμό να έχει ήδη κάνει την εμφάνισή του σε κάποιες χώρες, έπρεπε να κάνουμε κάτι, εξηγεί ο ευρωπαίος αξιωματούχος.
«Η μοναδική συζήτηση αφορούσε στο πώς θα γίνει αυτό», τονίζει.
Αντικούωντας την κριτική του Βερολίνου, ο κ. Cœure υπογράμμισε ότι ο καθένας έχει τη δική του δουλειά να κάνει και η ΕΚΤ έκανε το χρέος της.
«Καταστήσαμε τις επενδύσεις πιο φτηνές», εξηγεί, αλλά είναι δουλειά των κυβερνήσεων να προσελκύσουν επενδυτές.
Η δρομολόγηση νέου γύρου QE είναι ενδεικτική της πεποίθησης της ΕΚΤ ότι η τόνωση της οικονομίας αποτελεί μεγαλύτερη προτεραιότητα στην παρούσα φάση από την επιβολή δημοσιονομικής πειθαρχίας στον Ευρωπαϊκό Νότο, υποστηρίζει το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ.
Η πρωτοβουλία αυτή, όμως, θα ευοδωθεί μόνο εάν οι τράπεζες και οι κυβερνήσεις αξιοποιήσουν αποτελεσματικά τη ρευστότητα για να επενδύσουν σε νέες επιχειρήσεις, υποδομές και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, δίνοντας ώθηση στη ζήτηση, ξεκαθάρισε ο ευρωπαίος αξιωματούχος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης