Τελευταία Νέα
Οικονομία

Βαρουφάκης (ΥΠΟΙΚ): Δεν επιθυμούμε ρήξη με την Ευρώπη – Ευκαιρία για επανεκκίνηση

Βαρουφάκης (ΥΠΟΙΚ): Δεν επιθυμούμε ρήξη με την Ευρώπη – Ευκαιρία για επανεκκίνηση
Θα πούμε τα πράγματα όπως έχουν στη διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών
Την άποψη ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση δεν επιθυμεί να έρθει σε ρήξη με την Ευρωζώνη και τους πιστωτές της χώρας εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης.
Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο της Αυστραλίας, ABC ο κ.Βαρουφάκης υποστήριξε ότι επιδίωξη της κυβέρνησης είναι οι Ευρωπαίοι να δουν την αλλαγή της οικονομικής πολιτικής στην Ελλάδα ως ευκαιρία της Ευρώπης για επανεκκίνηση.
«Θα πούμε τα πράγματα όπως έχουν και όπως ξέρουμε ότι έχουν» τόνισε ο κ.Βαρουφάκης, αναφερόμενος στη στάση της κυβέρνησης στο πλαίσιο της διαπραγματεύσεις με τους εταίρους και πιστωτές.
Ο υπουργός Οικονομικών έσπευσε για άλλη μια φορά να επισημάνει πως η Ελλάδα δεν είναι σε εμπόλεμη κατάσταση με τους εταίρους της.
«Δεν θέλουμε καν να διαπραγματευθούμε, θέλουμε να διασκεφθούμε μαζί τους» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Βαρουφάκης, υπογραμμίζοντας πως η νέα ελληνική κυβέρνηση δεν έχει καμία δέσμευση και κανένα ανοικτό λογαριασμό με επιχειρηματικά καρτέλ.
Εν τω μεταξύ σε ανάρτηση του στο twitter ο κ.Βαρουφάκης διευκρίνισε ότι ουδέποτε είπε πως «η Γερμανία θα πληρώσει και πάλι».
«Είπα ότι έχει ήδη πληρώσει πάρα πολλά.
Ώρα για επανεξέταση του θέματος», ανέφερε ο κ.Βαρουφάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης