Τελευταία Νέα
Οικονομία

Osborne (ΥΠΟΙΚ Βρετανίας): Η αντιπαράθεση Ελλάδας - Ευρώπης απειλεί την παγκόσμια οικονομία

Osborne (ΥΠΟΙΚ Βρετανίας): Η αντιπαράθεση Ελλάδας - Ευρώπης απειλεί την παγκόσμια οικονομία
Στο επίκεντρο οι θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης για λιτότητα, χρέος και μεταρρυθμίσεις
(upd2)Η αντιπαράθεση ανάμεσα στην Ελλάδα και την ευρωζώνη αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την παγκόσμια οικονομία, προειδοποίησε ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, George Osborne.
Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε εποικοδομητική τη συζήτηση με τον Έλληνα ομόλογό του Γιάννη Βαρουφάκη.
«Τόνισα στον Έλληνα ΥΠΟΙΚ ότι η Ελλάδα πρέπει να δράσει με υπευθυνότητα, ωστόσο είναι σημαντικό και η ευρωζώνη να αποκτήσει ένα καλύτερο σχέδιο για την ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας», τονίζει ο κ. Osborne.
«Πρόκειται για μια αυξανόμενη απειλή για τη βρετανική οικονομία.
Και πρέπει να διασφαλίσουμε ότι Ευρώπη και Βρετανία επιλέγουν τη συναίνεση και όχι το χάος», καταλήγει η δήλωσε του Βρετανού υπ. Οικονομικών.
Όπως μετέδωσε νωρίτερα το www.bankingnews.gr:
Στο Λονδίνο βρίσκεται ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, ο οποίος αυτή την ώρα έχει συνάντηση με τον Βρετανό ομόλογο του, George Osborne.

Παρών στη συνάντηση είναι και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος επί θεμάτων Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Στο επίκεντρο θα βρεθούν οι θέσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης για τη λιτότητα, το χρέος και τις μεταρρυθμίσεις αλλά και συζήτηση σε θέματα κοινού ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.
Λίγες ώρες πριν την επίσημη επίσκεψη του νέου υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη, στο Λονδίνο, ο George Osborne εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Χαιρετίζω αυτή την ευκαιρία, τόσο σύντομα μετά την ελληνικές εκλογές, να συζητήσω πρόσωπο με πρόσωπο με τον Γιάννη Βαρουφάκη, σχετικά με την σταθερότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας και τις προοπτικές για τόνωση της ανάπτυξής της».
Ο Osborne απέφυγε να προβεί σε οιαδήποτε αναφορά στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας και την πιθανότητα διαγραφής μέρους του χρέους.
Σημειώνεται πως την προηγούμενη εβδομάδα ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας είχε δηλώσει πως το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα δεν συνιστά ήττα της λιτότητας, αλλά ήττα των αποτυχημένων οικονομικών σχεδίων και θα πρέπει να λειτουργήσει ως υπενθύμιση στη Βρετανία για να συνεχίσει την πολιτική που ακολουθεί.
Πάντως, ο Osborne σε δηλώσεις του στο BBC υποστήριξε ότι οι υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ θα αποδειχθούν «πολύ δύσκολα υλοποιήσιμες».
Πέραν της συνάντησης με τον κ.Osborne, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θα έχει συνάντηση και με στελέχη του χρηματοπιστωτικού τομέα του City του Λονδίνου.

www.bankingnews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης