Τελευταία Νέα
Οικονομία

Χρόνο έως τα τέλη Μαΐου ζητά ο Γ. Βαρουφάκης - «Το Καλοκαίρι η νέα συμφωνία Ελλάδας - Ευρώπης»

Χρόνο έως τα τέλη Μαΐου ζητά ο Γ. Βαρουφάκης - «Το Καλοκαίρι η νέα συμφωνία Ελλάδας - Ευρώπης»
Το Μάιο οι θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης για χρέος και νέο πρόγραμμα 
Χρόνο έως τα τέλη Μαΐου ζήτησε ο Γιάννης Βαρουφάκης, ο οποίος τόνισε πως η Ελλάδα θα προσέλθει τον Μάιο με ολοκληρωμένες προτάσεις για το χρέος και το νέο πρόγραμμα στήριξης.
Ειδικότερα, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στη γερμανική κρατική τηλεόραση ARD, ζήτησε χρόνο έως τα τέλη Μαΐου, προκειμένου η νέα κυβέρνηση να καταθέσει τις προτάσεις της για τα ελληνικά προβλήματα.
«Δώστε μας χρόνο έως τα τέλη Μαΐου - έως τις αρχές του καλοκαιριού, προκειμένου να θέσουμε τις προτάσεις μας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων» σημείωσε χαρακτηριστικά.
«Έπειτα θα συζητήσουμε με τους εταίρους μας και θα οδηγηθούμε σε μία νέα συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Ευρώπης» κατέληξε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών.
Νωρίτερα, ο Γ. Βαρουφάκης εξέφρασε την πεποίηση πως η Γερμανίδα Καγκελάριος, A. Merkel και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, W. Schaeuble θα επιδείξουν αλληλεγγύη στην Ελλάδα.
Οι δηλώσεις του Γ. Βαρουφάκη έρχονται σε μια κρίσιμη στιγμή, καθώς φαίνεται ξεκάθαρα πως στήνεται σκηνικό σύγκρουσης μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας, τις τελευταίες ώρες.
Η Γερμανία στέλνει αυστηρό τελεσίγραφο στην κυβέρνηση, να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και να μην παρεκκλίνει από όσα ορίζουν οι υφιστάμενες συμφωνίες της Ελλάδας με τους εταίρους, απορρίπτοντας επί της ουσίας τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
Από την πλευρά της η ελληνική κυβέρνηση απορρίπτει το γερμανικό τελεσίγραφο, διαμηνύοντας πως οι προτάσεις του Βερολίνου δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές από την Αθήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης