Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ευρωπαϊκές πηγές: Κοντά σε συμφωνία, μετά την απόφαση για διαπραγματεύσεις σε τεχνικό επίπεδο

Ευρωπαϊκές πηγές: Κοντά σε συμφωνία, μετά την απόφαση για διαπραγματεύσεις σε τεχνικό επίπεδο
Ο Γ. Χουλιαράκης, πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνώμων (ΣΟΕ), θα ηγηθεί των τεχνικών κλιμακίων της ελληνικής πλευράς στις συνομιλίες με τα τεχνικά κλιμάκια θεσμικών οργάνων των εταίρων
Κοντά σε συμφωνία βρίσκονται πλέον η Ελλάδα και οι Ευρωπαίοι, όπως αποκαλύπτουν κορυφαίοι αξιωματούχοι των Βρυξελλών.
Η διάθεση για επίτευξη συμφωνίας έγινε εμφανής μετά την κοινή απόφαση μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου του Eurogroup J. Dijsselbloem για την έναρξη, από αύριο Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου, συζητήσεων, σε τεχνικό επίπεδο, στις Βρυξέλλες, μεταξύ Ελλήνων και Ευρωπαίων τεχνοκρατών.
Ειδικότερα, η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως από αύριο, Παρασκευή, ξεκινούν διαπραγματεύσεις τεχνικής φύσεως με Ευρωπαίους αξιωματούχους, προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή μεταξύ των δύο πλευρών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πλευρές θα παραθέσουν τα σχέδια τους και αξιολογώντας τα, θα επιχειρήσουν έναν αμοιβαίο συμβιβασμό, στις Βρυξέλλες.
Στη βελγική πρωτεύουσα παραμένει ο Γιώργος Χουλιαράκης, πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνώμων (ΣΟΕ), προκειμένου να ηγηθεί των τεχνικών κλιμακίων της ελληνικής πλευράς στις συνομιλίες με τα τεχνικά κλιμάκια θεσμικών οργάνων των εταίρων.
Σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει επαφή της τρόικας με την ελληνική πλευρά.
Στόχος είναι στο Eurogroup της Δευτέρας να υπάρξει κοινός τόπος, ενώ η ελληνική πλευρά με τους τεχνοκράτες θα αναζητήσει τον κοινό τόπο μεταξύ του προγράμματος - γέφυρα που ζητά η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και του εφαρμοζομένου προγράμματος στην παράταση του οποίου επιμένουν οι Ευρωπαίοι εταίροι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης