Τελευταία Νέα
Οικονομία

CNN: Επενδυτικές ευκαιρίες προσφέρει η Ευρώπη - Οι ευρωπαϊκές αγορές θα επισκιάσουν τις αμερικανικές

CNN: Επενδυτικές ευκαιρίες προσφέρει η Ευρώπη - Οι ευρωπαϊκές αγορές θα επισκιάσουν τις αμερικανικές
Φέτος οι ευρωπαϊκές μετοχές θα ξεπεράσουν σε αποδόσεις τις αμερικανικές, εκτιμά η PNC Capital Advisors
Να επενδύσουν σε ευρωπαϊκές μετοχές, οι οποίες είναι σαφώς πιο ελκυστικές από τις αμερικανικές, προτρέπει το CNN τους ξένους επενδυτές, παρά την έντονη πολιτική αβεβαιότητα και την απειλή της διάσπασης της Ευρωζώνης σε περίπτωση Grexit.
«Πιστεύουμε ακράδαντα ότι, φέτος, οι ευρωπαϊκές μετοχές θα ξεπεράσουν σε αποδόσεις τις αμερικανικές», εκτιμά ο Martin Schulz, διαχειριστής του International Equity Fund της PNC Capital Advisors.
Η ανάκαμψη στην Ευρώπη έχει ήδη ξεκινήσει, σημειώνει το αμερικανικό πρακτορείο, επικαλούμενο ως παράδειγμα την άνοδο 9% που έχει ήδη καταγράψει ο δείκτης STOXX Europe 50 και το άλμα 12% του γερμανικού DAX εντός του 2015.
Όσον αφορά στην ελληνική κρίση, οι περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν ότι θα επιλυθεί χωρίς να εγκαταλείψει η Ελλάδα το ευρώ και χωρίς να υπάρξει κάποια άλλη δραματική εξέλιξη, καθώς «ο συμβιβασμός είναι προς το συμφέρον όλων», αναφέρει το δημοσίευμα του CNN.
«Εν τέλει, η γερμανική οικονομία έχει επενδύσει σε μεγάλο βαθμό στην ευρωστία και ύπαρξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αν μη τι άλλο, όμως, το ελληνικό δράμα προσφέρει ευκαιρίες για τους επενδυτές», σημειώνει ο Schulz.
Εξάλλου, αναφέρει το δημοσίευμα, η ΕΚΤ στηρίζει δυναμικά την ευρωπαϊκή οικονομία. «Αυτό που πέτυχε η ποσοτική χαλάρωση στις ΗΠΑ είναι να δώσει ώθηση στις τιμές των περιουσιακών στοιχείων» και τώρα είναι σειρά της Ευρώπης να βιώσει αυτή την ώθηση, παρατηρεί ο Lori Heinel, διαχειριστής χαρτοφυλακίου της State Street Global Advisors.
Ο Schulz θεωρεί πολύ πιθανό τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια να κλείσουν το έτος με κέρδη 10%, ωστόσο, ανησυχίες εγείρει η πορεία της ισοτιμίας ευρώ-δολάριο. Σύμφωνα με τον αναλυτή, πάντως, οι αμερικανοί επενδυτές μπορούν να αποκομίσουν κέρδη 4% σε όρους δολαρίου, εάν επενδύσουν στις ευρωπαϊκές αγορές.
«Το όλο σκεπτικό είναι ότι θέλεις να είσαι τοποθετημένος στην Ευρώπη, αλλά όχι στο νόμισμα», εξηγεί η Mary Ann Bartels, ανώτατο στέλεχος της Merrill Lynch.
Σε αυτό, υπάρχουν δύο επιλογές, σύμφωνα με την αναλύτρια: είτε κάνεις αντιστάθμιση κινδύνου (hedge) είτε ζεις με αυτό.
«Αυτό που προτείνουμε είναι οι επενδύσεις στην Ευρώπη με επικέντρωση, όμως, σε εταιρείες μεγάλης κεφαλαιοποίησης και υψηλής ποιότητας, καθώς πολλές εξαγωγικές εταιρείες θα επωφεληθούν από την υποτίμηση του ευρώ», εξηγεί η Bartels.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης