Τελευταία Νέα
Οικονομία

Credit Agricole: Οι προσδοκίες για επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα στηρίζουν τις αγορές

Credit Agricole: Οι προσδοκίες για επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα στηρίζουν τις αγορές
Καταλύτης για τις διεθνείς αγορές η συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου
Στήριξη παρέχουν στις διεθνείς αγορές οι αισιόδοξες εκτιμήσεις για εξεύρεση συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Ευρωζώνης, παρά την έντονη μεταβλητότητα της προηγούμενης εβδομάδας, σύμφωνα με την Credit Agricole.
Όπως αναφέρεται στην ανάλυση της γαλλικής τράπεζας, το βλέμμα των επενδυτών είναι στραμμένο στις εξελίξεις στο Eurogroup της προσεχούς Δευτέρας, οι οποίες θα αποτελέσουν καταλύτη για τις διεθνείς αγορές την προσεχή εβδομάδα.
Η πιθανότητα να σημειωθεί περαιτέρω πρόοδος προς την επίτευξη ικανοποιητικής λύσης είναι σημαντική, ωστόσο, δεν αναμένεται σημαντική άνοδος του ευρώ, αναφέρει η Credit Agricole.

Βελτίωση της διάθεσης ανάληψης κινδύνων - Αποδόσεις 5 ημερών έναντι του δολαρίου


Εντός της εβδομάδας αναμένεται, επίσης, η δημοσιοποίηση των πρακτικών της Τράπεζας της Αγγλίας (BoE), οι οποίες δεν θεωρείται πιθανό να περιέχουν εκπλήξεις, αντιθέτως οι συνθήκες ανάπτυξης στη Βρετανία εκτιμάται ότι θα αναχαιτίσουν περαιτέρω πτώση του πληθωρισμού.
Την Τετάρτη θα δοθούν, επίσης, στη δημοσιότητα τα πρακτικά της επιτροπής FOMC της Fed, τα οποία αναμένεται να ενισχύσουν την αίσθηση ότι η βελτίωση των συνθηκών στην αγορά εργασίας θα οδηγήσουν σε αύξηση των επιτοκίων εντός του πρώτου εξαμήνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης