Τελευταία Νέα
Οικονομία

Μάρδας (αναπλ. ΥΠΟΙΚ): Γίνεται κατασπατάληση των δημόσιων πόρων - «Ναι» στο συμμάζεμα

Μάρδας (αναπλ. ΥΠΟΙΚ): Γίνεται κατασπατάληση των δημόσιων πόρων - «Ναι» στο συμμάζεμα
Ομιλία του αναπληρωτή υπ. Οικονομικών στο δημοτικό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης
Το «συμμάζεμα» των δημόσιων δαπανών κατέστησε αναγκαίο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δ. Μάρδας.
Ειδικότερα, μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης, ο Δ. Μάρδας υπογράμμισε πως «γίνεται μια κατασπατάληση των πόρων της χώρας, πρέπει να μαζέψουμε τις δημόσιες δαπάνες».
Σύμφωνα με τον ίδιο, παρατηρείται συχνά το φαινόμενο, οι προμήθειες υλικών και υπηρεσιών του Δημοσίου, για ένα συγκεκριμένο αγαθό, να κοστίζουν πολύ περισσότερο στο κράτος, από ότι στους ιδιώτες.
«Εμείς θα κάνουμε την προσπάθεια κι ας μην έχουμε αποτελέσματα όσον αφορά τα έσοδα. Σχετικά με τις δαπάνες, έχω δώσει στις υπηρεσίες εντολή να βλέπουμε γραμμή - γραμμή τι ξοδεύουμε κάθε μέρα για να αντιληφθούμε που φεύγουν χρήματα, που δεν έπρεπε να φύγουν. Βλέπουμε κάτι παράξενα κονδύλια που δεν ξέρουμε που πηγαίνουν» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.
Εκ μέρους της δημοτικής αρχής, ο Γ. Μπουτάρης επισήμανε πως «είμαστε υποχρεωμένοι και από άποψη διάθεσης να στηρίξουμε κάθε κυβερνητική προσπάθεια που αποσκοπεί στη βελτίωση της κατάστασης της χώρας. Ξέρουμε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ευνουχισμένη. Δώστε δυνατότητα στους Δήμους να κάνουν τη δουλειά για την έχουν εκλεγεί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης