Τελευταία Νέα
Οικονομία

Faymann (Αυστρία): Πρέπει να είμαστε αυστηροί με την Ελλάδα, αλλά να καταλήξουμε σε συμφωνία

tags :
Faymann (Αυστρία): Πρέπει να είμαστε αυστηροί με την Ελλάδα, αλλά να καταλήξουμε σε συμφωνία
Πρέπει να είμαστε αυστηροί με την Ελλάδα, αλλά να καταλήξουμε σε ένα θετικό αποτέλεσμα, τόνισε ο Καγκελάριος της Αυστρίας
Την ανάγκη αυστηρότητας απέναντι στην Ελλάδα τόνισε ο Καγκελάριος της Αυστρίας, Werner Faymann, όπως μεταδίδει το Reuters.
«Πρέπει να είμαστε αυστηροί με την Ελλάδα, αλλά να καταλήξουμε σε ένα θετικό αποτέλεσμα», τόνισε ο Καγκελάριος της Αυστρίας.
Ωστόσο, ο Faymann ανέφερε δεν επιτρέπεται να παίζει κανείς με μια έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, τόσο εξαιτίας των αρνητικών συνεπειών για τον ελληνικό πληθυσμό, όσο και για τους επαπειλούμενους κινδύνους μετάδοσης για άλλες χώρες.
Όπως είπε ο ο ίδιος, αυτό θα πρέπει να το γνωρίζει και η ελληνική κυβέρνηση, διότι αμοιβαία προσέγγιση δεν σημαίνει πως ο ένας παραμένει αμετακίνητος και οι άλλοι προσεγγίζουν.
Παράλληλα, ο καγκελάριος επισήμανε ότι σήμερα η Ελλάδα πλήττεται από τα υψηλότερα ποσοστά παιδικής φτώχειας στην Ευρώπη και σχεδόν δύο εκατομμύρια νοικοκυριά δεν έχουν ούτε ένα μέλος που να εργάζεται και άρα, όπως είπε, υπάρχουν και για τις δύο πλευρές και για την Ελλάδα και για την Ε.Ε., πολύ καλοί και λογικοί λόγοι να υπάρξει προσέγγιση.
Σημειώνεται ότι η ελληνική κυβέρνηση θεωρούσε την Αυστρία ως σύμμαχό της, μετά τη θετική συνάντηση ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Καγκελάριο Faymann.
Ωστόσο η Αυστρία τηρεί τελικά σκληρή στάση απέναντι στα αιτήματα της ελληνικής κυβέρνησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης