Τελευταία Νέα
Οικονομία

Βαρουφάκης (ΥΠΟΙΚ): Η Ελλάδα θα καταθέσει αίτημα για παράταση της δανειακής σύμβασης

Βαρουφάκης (ΥΠΟΙΚ): Η Ελλάδα θα καταθέσει αίτημα για παράταση της δανειακής σύμβασης
"Αναμένω πως όλοι θα ικανοποιηθούν με το κείμενο που θα συνταχθεί για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας"
(upd) Επιβεβαιώνει ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, πως αύριο Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου η Ελλάδα θα καταθέσει στο Eurogroup επίσημο αίτημα για εξάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης.
"Η Αθήνα θα ζητήσει μια παράταση της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης «κατά μερικούς μήνες», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών σε χθεσινές του δηλώσειες στο δημόσιο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF.
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπουργός μιλώντας από τις Βρυξέλλες είπε χαρακτηριστικά: «Οφείλουμε να παρατείνουμε τη δανειακή σύμβαση κατά μερικούς μήνες για να έχουμε αρκετή σταθερότητα, ώστε να μπορέσουμε να διαπραγματευθούμε μια νέα συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ευρώπη».
Γι΄ αυτή την παράταση, θα υπάρξουν «προφανώς τρεις ή τέσσερις προϋποθέσεις» διευκρίνισε ο κ. Βαρουφάκης, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.
"Είναι πιθανή η επίτευξη συμφωνίας με τους Ευρωπαίους για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας", υποστήριξε ο Γ. Βαρουφάκης.
"Αναμένω πως όλοι θα ικανοποιηθούν με το κείμενο που θα συνταχθεί για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, υπονοώντας πως η κυβέρνηση βρίσκεται σε διαδικασία σύνταξης του αιτήματος για παράταση.

(πρώτη ενημέρωση 17 Φεβρουαρίου 20:27)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης