Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ύστατη προσπάθεια για να αποφευχθεί το χάος - Η Γερμανία επιμένει στο μνημόνιο ενώ Merkel και Τσίπρας αναζητούν λύση

Ύστατη προσπάθεια για να αποφευχθεί το χάος - Η Γερμανία επιμένει στο μνημόνιο ενώ Merkel και Τσίπρας αναζητούν λύση
Επικοινωνία Τσίπρα με Merkel - Renzi - Juncker
(upd11)Πυρετός διαβουλεύσεων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των Ευρωπαίων στο Eurogroup της Παρασκευής 20/2 και να αποφευχθεί το χάος.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Angela Merkel
, σε μια ύστατη προσπάθεια να γεφυρωθεί το χάσμα, μετά την απόφαση του Βερολίνου να απορρίψει το ελληνικό αίτημα για εξάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης.
Η Γερμανία ωστόσο επιμένει να ζητά παράταση του υφιστάμενου προγράμματος (και του μνημονίου) για την Ελλάδα, προβάλλοντας πολύ αυστηρές αξιώσεις. 

Στη δημοσιότητα οι αξιώσεις της Γερμανίας - Τι ζητά από την Ελλάδα για να υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup
Εξαιρετικά σκληρή απέναντι στην Ελλάδα ήταν η θέση της Γερμανίας στο σημερινό Euro Working Group, που συνεδρίασε με στόχο την προετοιμασία του κρίσιμου Eurogroup της Παρασκευής 20/2.
Ο Γερμανός εκπρόσωπος στο Euro Working Group χαρακτήρισε πλήρως ασαφές το ελληνικό αίτημα για παράταση, μην διστάζοντας να το χαρακτηρίσει "Δούρειο Ίππο".
Ταυτόχρονα η γερμανική πλευρά, κατά τη διάρκεια του Euro Working Group, επέμεινε πως η μόνη λύση για την Ελλάδα είναι η παράταση του μνημονίου.

Αποσπάσματα από τη γερμανική παρέμβαση στο Euro Working Group
Η ελληνική επιστολή δεν είναι καθόλου ξεκάθαρη, αλλά αυξάνει τα περιθώρια για ερμηνεία.
Τα κρίσιμα σημεία της ελληνικής επιστολής είναι τα εξής:
- Δεν περιλαμβάνει καμία καθαρή δέσμευση της Ελλάδας για επιτυχή ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος και δεν έχει σαφή δέσμευση για λήψη μέτρων.
- Είναι πλήρως ασαφές το πως η ελληνική κυβέρνηση θα καλύψει τις υποχρεώσεις της κατά τις επόμενες εβδομάδες, δεδομένης της τρύπας στα φορολογικά έσοδα.
Για τον λόγο αυτό, η ελληνική επιστολή δεν βρίσκεται σε εναρμόνιση με τις θέσεις που εκφράστηκαν στο τελευταίο Eurogroup.
Η ελληνική επιστολή αντιπροσωπεύει έναν "Δούρειο Ίππο", με στόχο να λάβει η Ελλάδα ένα δάνειο - γέφυρα και στην ουσία να βάλει ένα τέλος στο υφιστάμενο πρόγραμμα.
Υπό το πρίσμα αυτό, δεν έχει καμία ουσία να συνταχθεί ανακοίνωση του Eurogroup την Παρασκευή.
Τι πρέπει να γίνει:
1) Οι τρεις θεσμοί πρέπει να εξετάσουν προσεκτικά την τρέχουσα δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας σε άμεση συνάρτηση με την ελληνική επιστολή και στη συνέχεια να ενημερώσουν το Eurogroup εάν η ελληνική επιστολή μπορεί να θέσει τις βάσεις για επιτυχή ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος, με επαρκές πρωτογενές πλεόνασμα και βιώσιμα επίπεδα χρέους.
2) Χρειαζόμαστε μια σαφή και πειστική δέσμευση από την Ελλάδα, η οποία θα μπορούσε να συμπεριληφθεί σε τρεις σύντομες και κατανοητές προτάσεις, ως εξής:
"Αιτούμαστε για την παράταση του τρέχοντος προγράμματος, με ταυτόχρονη χρήση ευελιξίας.
Θα συμφωνήσουμε με τους θεσμούς - ιδρύματα (institutions) τυχόν αλλαγές στο υφιστάμενο μνημόνιο.
Στοχεύουμε στην επιτυχή ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος".
3) Η Ελλάδα πρέπει να επιβεβαιώσει δημοσίως πως θα παραιτηθεί από μονομερή εθνικά μέτρα, τα οποία θα θέσουν σε κίνδυνο το τρέχον πρόγραμμα.
Οι ελληνικές αρχές δεν θα αναλάβουν καμία πρωτοβουλία ή κανένα μέτρο που δεν είναι πλήρως εναρμονισμένο με τις υπάρχουσες δεσμεύσεις του τρέχοντος προγράμματος.
Αυτό περιλαμβάνει παραίτηση από τις εξαγγελίες για την αγορά εργασίας και τις κοινωνικού χαρακτήρα μεταρρυθμίσεις που πρόκειται να κατατεθούν προς ψήφιση στη Βουλή.
Το (κεφαλαιακό μαξιλάρι) των 10,9 δισ. ευρώ που αφορούν την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δεν θα πρέπει να παραταθεί, αφού οι ελληνικές τράπεζες κατόρθωσαν να περάσουν με επιτυχία τα stress tests.


Embedded image permalink

Μαξίμου: Ηπιότερη η στάση της Merkel έναντι του Schaeuble

Πηγές του Μαξίμου σημειώνουν πως η τηλεφωνική επικοινωνία Merkel - Tσίπρα, η οποία διήρκεσε περίπου 50 λεπτά, ήταν εποικοδομητική και σε καλό κλίμα.
Παράλληλα, τονίζουν πως η Angela Merkel υιοθέτησε μία ηπιότερη γραμμή έναντι του Wolfgang Schaeuble, εκφράζοντας την αισιοδοξία τους για την επίτευξη αμοιβαίας λύσης.

Επικοινωνία Τσίπρα με Renzi - Juncker
Κορυφώνονται οι διαβουλεύσεις ενόψει της αυριανής συνεδρίασης του Eurogroup, με τον Αλέξη Τσίπρα να επιδιώκει τη συναίνεση όσων περισσότερων χωρών είναι δυνατόν.
Επομένως, εκτός της τηλεφωνικής επικοινωνίας με την Angela Merkel, ο Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε τόσο με τον Matteo Renzi όσο και τον J.C. Juncker.
Ας σημειωθεί πως αμφότεροι (Ιταλία και Κομισιόν) έχουν ταχθεί υπέρ της ελληνικής πρότασης για την εξάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης.
Σύμφωνα με πηγές της ιταλικής κυβέρνησης, η συνομιλία μεταξύ του Έλληνα και του Ιταλού Πρωθυπουργού πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα.

Bloomberg: Παράθυρο συμφωνίας αφήνει η Γερμανία
Παράθυρο για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Ευρωζώνης ανοίγει η Γερμανία, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του Bloomberg.
Ειδικότερα, το αμερικανικό πρακτορείο φιλοξενεί δηλώσεις Γερμανού αξιωματούχου, ο οποίος – υπό το πέπλο της ανωνυμίας – επισημαίνει πως η ελληνική πρόταση συνιστά βάση για περαιτέρω διαπραγματεύσεις.
Παράλληλα, τονίζει πως η Ελλάδα ούτε οφείλει ούτε χρειάζεται να υποβάλλει νέο, αναμορφωμένο αίτημα.
Πάντως, νωρίτερα, ο Wolfgang Schaeuble απέρριψε άμεσα το ελληνικό αίτημα, το οποίο το χαρακτήρισε ανεπαρκές.
Η αυστηρή θέση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών επιβεβαιώνεται και από τη «σκληρή» στάση της Γερμανίας στο EuroWorking Group.
Από την πλευρά της Κομισιόν, ο J.C. Juncker έκανε λόγο για θετικό σημάδι, σημειώνοντας πως το ελληνικό αίτημα συνιστά έναν οδικό χάρτη για ένα λογικό συμβιβασμό, ο οποίος θα ωφελεί το σύνολο της Ευρωζώνης.

Μαξίμου: Eπικίνδυνα τα πολιτικά παιχνίδια του Schaeuble - Αυτή η κυβέρνηση δεν δέχεται τελεσίγραφα
Την ώρα που στις Βρυξέλλες συνεδριάζει το Euro Working Group κάποιοι προσπαθούν να επηρεάσουν αρνητικά τις εξελίξεις, καταγγέλλουν κορυφαίες πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, σχολιάζοντας το γερμανικό όχι στην αίτημα της Ελλάδας για εξάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης.
Όπως τονίζουν οι κυβερνητικοί κύκλοι, απέναντι στον ελληνικό λαό βρίσκεται μέρος της γερμανικής κυβέρνησης, με ευθύνη του Schaeuble.
Την ίδια ώρα, πληροφορίες από Γαλλία, Ιταλία και άλλους υψηλόβαθμους Ευρωπαίους αξιωματούχους αναφέρουν ότι «βλέπουν» θετικά την ελληνική πρόταση με σκοπό να εξασφαλιστεί η σταθερότητα της ευρωζώνης.
Είναι φανερό, συνεχίζουν οι αξιωματούχοι του Μαξίμου, ότι όσοι αντιδρούν, σε εσωτερικό και εξωτερικό, στην προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης είναι όλοι όσοι, στο πρόσφατο παρελθόν, συνέπραξαν σε συμφωνίες που στραγγάλισαν τον ελληνικό λαό και απείλησαν τη συνοχή της ευρωζώνης.
Πρόκειται για ένα εξαιρετικά επικίνδυνο πολιτικό παιγνίδι, τονίζουν.
Επί της ουσίας η γερμανική κυβέρνηση έχει ήδη μπει στη διαπραγμάτευση και προσπαθεί να προκαταβάλει αποφάσεις του Eurogroup, πιέζοντας τους εταίρους.
Επαναλαμβάνουμε ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση δεν δέχεται τελεσίγραφα –ούτε και δίνει, βέβαια, σημειώνουν.
Και επισημαίνουμε ότι, για πρώτη φορά, στην ατζέντα των διαπραγματεύσεων τίθεται, με τον πιο επίσημο τρόπο, η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
Στην πρώτη, μάλιστα, παράγραφο της επιστολής αναφέρεται στην «κοινωνική δικαιοσύνη» προκειμένου για απαλυνθεί «το σημαντικό κοινωνικό κόστος της διαρκούσας κρίσης».
Η ελληνική κυβέρνηση κάνει όλα τα αναγκαία βήματα για να καταλήξει σε αμοιβαία επωφελή συμφωνία με τους ευρωπαίους εταίρους.
Μόνο μια τέτοια συμφωνία εγγυάται, από τη μια μεριά, το μέλλον του ελληνικού λαού, και από την άλλη, τη σταθερότητα της ευρωζώνης.
Είμαστε βέβαιοι ότι η κινητοποίηση του λαού μας σε συνδυασμό με τις ευρωπαϊκές φωνές της νηφαλιότητας, θα εξασφαλίσουν την τελική επικράτηση της κοινής λογικής.
Αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει δεκτά τελεσίγραφα, καταλήγουν.

Ανεβάζει τους τόνους η κυβέρνηση: Το Eurogroup έχει 2 επιλογές: Να αποδεχτεί ή να απορρίψει το ελληνικό αίτημα
Το Eurogroup έχει μόνο δύο επιλογές: Να αποδεχτεί ή να απορρίψει το ελληνικό αίτημα, διαμηνύουν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου, σχολιάζοντας την απόρριψη - από την πλευρά της Γερμανίας - του ελληνικού αιτήματος για εξάμηνη παράταση.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τους ίδιους κυβερνητικούς κύκλους, η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε επιστολή προς το Eurogroup ζητώντας εξάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης.
Το αυριανό Eurogroup έχει μόνο δύο επιλογές: Να αποδεχτεί ή να απορρίψει το ελληνικό αίτημα.
Εδώ θα φανεί ποιος θέλει να βρεθεί λύση και ποιος όχι...

Η απόρριψη του ελληνικού αιτήματος από τη Γερμανία
Το ελληνικό αίτημα δεν αποτελεί ουσιαστική πρόταση λύσης, ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, Μ. Jaeger.
Το ελληνικό αίτημα δεν συμφωνεί με τα κριτήρια που τέθηκαν στο Eurogroup, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Schaeuble.
Η δήλωση αυτή έγινε λίγη ώρα μετά τη δήλωση του εκπροσώπου του προέδρου της Κομισιόν, Jean Claude Juncker, ότι το ελληνικό αίτημα για εξάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για έναν λογικό συμβιβασμό.
Η δήλωση του εκπροσώπου του προέδρου της Κομισιόν, Jean Claude Juncker, αποτέλεσε μέχρι εκείνη την ώρα ένδειξη ότι Ελλάδα και εταίροι βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία στην αυριανή έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup.
Αύριο Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου στις 16:00 ώρα Ελλάδας θα συνεδριάσει εκτάκτως το Eurogroup, προκειμένου να εξετάσει το ελληνικό αίτημα.
Η ελληνική κυβέρνηση έστειλε το αίτημα στον πρόεδρο του Eurogroup J. Dijsselbloem, το οποίο το παρέλαβε όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Eurogroup.

Το αίτημα για επέκταση της δανειακής συμφωνίας αναφέρει τα εξής:
1. Η νέα ελληνική κυβέρνηση, δια μέσου του Υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Βαρουφάκη, κατέθεσε αίτημα εξάμηνης επέκτασης της δανειακής σύμβασης προκειμένου να υπάρχει ομπρέλα προστασίας στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Η κυβέρνηση, πιστή στις δεσμεύσεις της, δεν ζήτησε παράταση του μνημονίου. Καταθέσαμε μια πρόταση η οποία σέβεται την λαϊκή ετυμηγορία, προασπίζεται την αξιοπρέπεια της κοινωνίας και ταυτόχρονα μπορεί να γίνει αποδεκτή από τους εταίρους μας.
2. Στο αίτημα τίθεται το θέμα της αποκατάστασης του κοινωνικού κόστους που προκάλεσε η κρίση καθώς και της αντιμετώπισης των πολύ σημαντικών κοινωνικών επιπτώσεων της.
3. Το αίτημα σηματοδοτεί την επιθυμία της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μια εξάμηνη ενδιάμεση συμφωνία («συμφωνία - γέφυρα») κατά την οποία δεσμεύεται για δημοσιονομική ισορροπία.
Ταυτόχρονα, όμως, προχωρά άμεσα σε μεταρρυθμίσεις κατά της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς, ενώ θα υπάρξουν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης καθώς και για την επανεκκίνηση της οικονομίας.
4. Η εξάμηνη παράταση δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να δώσει «ανάσες» στην κοινωνία και τον απαραίτητο χρόνο να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, χωρίς εκβιασμούς και έλλειμμα χρόνου, προκειμένου να υπάρξει ένα νέο συμβόλαιο για την ανάκαμψη και την ανάπτυξη με την Ευρώπη για την περίοδο 2015 -2019.
Στο νέο κοινωνικό συμβόλαιο της κυβέρνησης θα περιλαμβάνεται και συμφωνία για την απομείωση του χρέους, όπως άλλωστε προβλέπει και η απόφαση του Eurogroup του 2012.










Embedded image permalink






Embedded image permalink


Κομισιόν: Το ελληνικό αίτημα μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για λογικό συμβιβασμό

Το ελληνικό αίτημα για εξάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για έναν λογικό συμβιβασμό, αναφέρει η Κομισιόν, σε μια πρώτη αντίδραση.
Οι προϋποθέσεις που συνοδεύουν την ελληνική επέκταση θα συζητηθούν σήμερα και αύριο, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Η δήλωση του εκπροσώπου του προέδρου της Κομισιόν, Jean Claude Juncker, αποτελεί ένδειξη ότι Ελλάδα και εταίροι βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία στην αυριανή έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup.

Βαρουφάκης: Θα συνεργαστούμε στενά με ΕΕ και ΔΝΤ - Δεσμευτική η «Συμφωνία Κύριας Διευκόλυνσης»
Η επιστολή που έστειλε στον πρόεδρο του Eurogroup ο Υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, διέρρευσε μέσω του πρακτορείου Reuters, στην οποία μέσω της αίτησης για την επέκταση του Master Financial Assistance Facility Agreement για μια περίοδο έξι μηνών, δηλώνει ότι η Συμφωνία Κύριας Διευκόλυνσης είναι δεσμευτική για την ελληνική κυβέρνηση.

Αναλυτικά η επιστολή:

Αγαπητέ πρόεδρε του Eurogroup

Τα τελευταία πέντε χρόνια ο λαός της Ελλάδας έχει καταβάλει αξιοσημείωτες προσπάθειες για την οικονομική προσαρμογή.
Η νέα κυβέρνηση δεσμεύεται σε μια ευρύτερη και βαθύτερη μεταρρυθμιστική διαδικασία που αποσκοπεί στη διαρκή βελτίωση των αναπτυξιακών και εργασιακών προοπτικών στην επίτευξη της βιωσιμότητα του χρέους και της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, διασφαλίζοντας την κοινωνική δικαιοσύνη και μετριάζοντας το σημαντικό κοινωνικό κόστος της διαρκούσης κρίσης.
Οι ελληνικές Αρχές αναγνωρίζουν ότι οι από τις προηγούμενες κυβερνήσεις συμφωνηθείσες διαδικασίες διακόπηκαν από τις πρόσφατες προεδρικές και εθνικές εκλογές και ότι, ως αποτέλεσμα, αρκετές από τις τεχνικές διευθετήσεις έχουν ακυρωθεί.
Οι ελληνικές αρχές τιμούν τις οικονομικές υποχρεώσεις της Ελλάδας προς όλους τους πιστωτές, και δηλώνουν την πρόθεσή μας να συνεργαστούμε με τους εταίρους μας προκειμένου να αποτραπούν τεχνικές επιπλοκές στο πλαίσιο της Κύριας Σύμβασης Χρηματοπιστωτικής Διευκόλυνσης την οποία αναγνωρίζουμε ως δεσμευτική ως προς το χρηματοπιστωτικό και διαδικαστικό της περιεχομένου.
Σ ΄αυτό το πλαίσιο, οι ελληνικές Αρχές αιτούνται τώρα την επέκταση της Κύριας Σύμβασης Χρηματοπιστωτικής Διευκόλυνσης (MFA) για μια  περίοδο  έξι μηνών από την λήξη της, κατά την οποία περίοδο θα προχωρήσουμε από κοινού, αξιοποιώντας την υπάρχουσα ευελιξία στην παρούσα διευθέτηση, προς την κατεύθυνση της επιτυχούς ολοκλήρωσης και αναθεώρησης στην βάση των προτάσεων, από τη μια πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης και από την άλλη των θεσμών.

Ο στόχος της αιτούμενης εξάμηνης παράτασης της διάρκειας της Σύμβασης είναι :

α) Να συμφωνήσει στους  αμοιβαία αποδεκτούς  χρηματοπιστωτικούς και διοικητικούς  όρους, η εφαρμογή των οποίων, σε συνεργασία με τους θεσμούς, θα σταθεροποιήσει την δημοσιονομική θέση της Ελλάδας, θα επιτύχει τα κατάλληλα πρωτογενή δημοσιονομικά πλεονάσματα, θα εγγυηθεί την βιωσιμότητα του χρέους και θα βοηθήσει στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων για το 2015 οι οποίοι λαμβάνουν υπόψη τους την παρούσα οικονομική κατάσταση.
β) να βεβαιώσει, συνεργαζόμενοι στενά με τους Ευρωπαίους και διεθνείς μας εταίρους, ότι οποιαδήποτε νέα μέτρα θα έχουν πλήρη χρηματοδότηση, απέχοντας από μονομερείς ενέργειες οι οποίες θα υπονόμευαν τους δημοσιονομικούς στόχους, την οικονομική ανάκαμψη και τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα.
γ) Να επιτραπεί στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να επαναφέρει την εξαίρεση (waiver) σύμφωνα με τις διαδικασίες και τους κανονισμούς.
δ) Να επεκταθεί η διαθεσιμότητα των ομολόγων του EFSF που διατηρεί το ΤΧΣ (HFSF) για τη διάρκεια της Συμφωνίας.
στ) Να ξεκινήσουν οι εργασίες ανάμεσα στις τεχνικές ομάδες, για τη δυνατότητα ενός νέου Συμβολαίου για την Aνάκαμψη και την Aνάπτυξη στο οποίο προσβλέπουν οι ελληνικές Αρχές,  ανάμεσα στην Ελλάδα, την Ευρώπη και το ΔΝΤ, και το οποίο θα μπορούσε να ακολουθήσει την τρέχουσα Συμφωνία.
η) Να συμφωνηθεί η εποπτεία υπό το πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και, στο ίδιο πνεύμα, υπό το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, κατά τη διάρκεια της επεκταθείσας Συμφωνίας.
θ) Να συζητηθούν οι τρόποι της ενεργοποίησης της απόφασης του Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012 σχετικά με τα δυνατά περαιτέρω μέτρα για το χρέος και τη βοήθεια τα οποία θα εφαρμοστούν , μετά την ολοκλήρωση της επεκταθείσας συμφωνίας, ως μέρος του Συμβολαίου που θα ακολουθήσει.
Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω,  η Ελληνική Κυβέρνηση εκφράζει την αποφασιστικότητα της να συνεργαστεί στενά με τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ώστε:
α) να επιτύχει δημοσιονομική και χρηματοπιστωτική σταθερότητα,
β) να διευκολύνει την Ελληνική Κυβέρνηση να εισάγει ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις μακράς πνοής που απαιτούνται για την αποκατάσταση του βιοτικού  επιπέδου εκατομμυρίων ελλήνων πολιτών μέσα από τη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη, την επωφελή απασχόληση και κοινωνική συνοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης