Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κοντά σε συμφωνία Ελλάδα - Ευρωπαίοι στη βάση της ελληνικής πρότασης - Προσχέδιο συμβιβαστικής λύσης στο EWG

Κοντά σε συμφωνία Ελλάδα - Ευρωπαίοι στη βάση της ελληνικής πρότασης - Προσχέδιο συμβιβαστικής λύσης στο EWG
Oι θέσεις της Ελλάδας και των Ευρωπαίων έρχονται πιο κοντά μετά το τέλος της συνεδρίασης των τεχνοκρατών που προετοιμάζουν το Eurogroup της Παρασκευής 20/2
Ένα βήμα πιο κοντά σε συμφωνία φαίνεται πως βρίσκονται Ελλάδα και Ευρωπαίοι, μετά το πέρας της συνεδρίασης του Euro Working Group (EWG).
Όπως αποκαλύπτουν ανώτατες ευρωπαϊκές πηγές, οι θέσεις της Ελλάδας και των Ευρωπαίων έρχονται πιο κοντά μετά το τέλος της συνεδρίασης των τεχνοκρατών που προετοιμάζουν το Eurogroup της Παρασκευής 20/2.
Κατά τις πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης που συμμετείχαν στη συνεδρίαση του Euro Working Group προχώρησαν στην κατάρτιση ενός προσχεδίου - μιας ανακοίνωσης.
Αυτό το προσχέδιο θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση του συμβιβασμού μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαίων, ενός συμβιβασμού που θα εξετάσει το Eurogroup της Παρασκευής.
Τρεις διαφορετικοί Ευρωπαίοι αξιωματούχοι επιβεβαιώνουν πως οι θέσεις της Ελλάδας και των Ευρωπαίων για το μέλλον της χρηματοδότησης της χώρας βρίσκονται πλέον πιο κοντά.
"Οι θέσεις τους πλησιάζουν, είναι κοντά", δηλώνει ο ένας εκ των τριών Ευρωπαίων αξιωματούχων.
"Οι εμπειρογνώμονες του Euro Working Group συνέταξαν μια ανακοίνωση η οποία θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση για έναν συμβιβασμό, τον οποίο θα κληθεί να υπογράψει το Eurogroup", επιβεβαιώνει η ίδια πηγή.
"Κοντά σε συμφωνία βρέθηκαν Ελλάδα και Ευρωπαίοι στο Euro Working Group, αλλά απαιτείται και πολιτική συζήτηση επί του θέματος", δηλώνει δεύτερος αξιωματούχος.
"Το προσχέδιο που συνέταξε το Euro Working Group βασίζεται αρκετά στην πρόταση - αίτημα που κατέθεσε την Πέμπτη η Ελλάδα", γνωστοποιεί επίσης.
"Το Eurogroup της Παρασκευής θα κάνει μια πολιτική συζήτηση και θα εξετάσει το προσχέδιο του Euro Working Group", επιβεβαιώνει τρίτος αξιωματούχος των Βρυξελλών.
Την ίδια στιγμή, πληροφορίες από γερμανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Euro Working Group, περιορίστηκαν οι ενστάσεις της Γερμανίας, της Ολλανδίας και της Φινλανδίας.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η πλειοψηφία των Ευρωπαίων φέρεται να έκανε έκανε αποδεκτές τις ελληνικές θέσεις.
Για μια καταρχήν συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαίων κάνουν λόγο και ανώτατες κυβερνητικές πηγές από την Αθήνα, σχολιάζοντας την έκβαση της μαραθώνιας συνεδρίασης του Euro Working Group.
Έλληνες αξιωματούχοι αναφέρουν πως σημειώθηκε μια καταρχήν συμφωνία στο Euro Working Group.
Ωστόσο κάποιες εκκρεμότητες παραμένουν.
Οι εκκρεμότητες θα εξεταστούν στο κρίσιμο Eurogroup της Παρασκευής.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ζητήθηκαν διευκρινίσεις σε δυο ζητήματα προκειμένου να ικανοποιηθεί η Γερμανία, οι οποίες τελικά δόθηκαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης