Τελευταία Νέα
Οικονομία

Γερμανία: Στόχος του Schaeuble η συμφωνία - Καλή βάση για συζήτηση η ελληνική πρόταση

Γερμανία: Στόχος του Schaeuble η συμφωνία - Καλή βάση για συζήτηση η ελληνική πρόταση
H γερμανική κυβέρνηση τηρεί μια ενιαία στάση απέναντι στην Ελλάδα
H πρόταση Βαρουφάκη καθιστά σαφές ότι η Ελλάδα ενδιαφέρεται για περαιτέρω βοήθεια από την ΕΕ και αυτό είναι καλή βάση για περαιτέρω διαπραγματεύσεις διαμηνύει η γερμανική κυβέρνηση, στην τελική ευθεία για την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup.
Την ίδια ώρα το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας ξεκαθαρίζει ότι στόχος του Wolfang Schaeuble είναι η επίτευξη συμφωνίας. 
Ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας ξεκαθάρισε ότι το ελληνικό αίτημα δεν αποτελεί Δούρειο Ίππο για την Ευρώπη, έκφραση την οποία χρησιμοποίησε χθες ο εκπρόσωπος του υπ. Οικονομικών στη συνεδρίαση του Euro Working Group. 
Ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, δεν απέκλεισε νέες συναντήσεις για το ελληνικό ζήτημα, τονίζοντας ωστόσο ότι θα πρέπει να αναμένουμε το αποτέλεσμα του σημερινού Eurogroup.
Υποστήριξε παράλληλα ότι η γερμανική κυβέρνηση τηρεί μια ενιαία στάση απέναντι στην Ελλάδα και ότι ο υπουργός Οικονομικών Wolfang Schaeuble, κάνει πολύ καλά τη δουλειά του.  
Υπενθυμίζεται ότι χθες το άμεσο όχι του Schaeuble στο ελληνικό αίτημα, προκάλεσε την αντίδραση του Σοσιαλδημοκράτη αντικαγκελάριου, S. Gabriel.
Ο Γερμανλις κυβερνητικός εκπρόσωπος αναγνώρισε επίσης την τεράστια προσπάθεια που έχει καταβάλει ο ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης